2000'li yılların kalp hastanesi

Güncelleme Tarihi:

2000li yılların kalp hastanesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnşaatı süren Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Cerrahisi Hastanesi, dünyanın sayılı hastaneleri arasında yer almaya aday. 53 milyon dolarlık dış krediyle yapılan hastane, en yeni ve en modern cihazlarla donatılacak. Hastalar için her şeyin düşünüldüğü hastanenin önümüzdeki yıl hiezmete girmesi bekleniyor.

İnşaatı ve iç donanımı Belçika devlet kredisiyle gerçekleştirilen Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Cerrahisi Hastanesi, branşında dünyanın sayılı merkezleri arasında yer almaya aday oldu. 40 milyon dolarlık (11 trilyon lira) krediyle ilk bölümü inşa edilen, yeni alınan 13 milyon dolarlık (3.5 trilyon lira) ek krediyle de ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri tamamlanacak olan hastane, önümüzdeki yıl hizmete girecek.

1992 yılında temeli atılan, ancak bürokratik nedenlerle kredi alımında sorun çıkınca inşaası uzayan hastane, halen hizmet veren hastanenin bahçesinde yapıldı. Türkiye'nin yabancı sermayeyle kurulan tek hastanesi olduklarını belirten Prof. Dr. Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Azmi Özler şunları söyledi:

‘‘Aslında hastanenin geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyordu. Belçika'yla anahtar teslim anlaşması yapılmıştı. Yaklaşık 40 milyon dolarlık ilk kredi kullanıldı. İlaveler nedeniyle yaklaşık 13 milyon dolarlık ek krediye ihtiyaç duyuldu. Bu zamana kadar bürokratik işlemler nedeniyle uzadı. Kredi aşamaları bitmek üzere. Bütün binanın tamamlanması 8-11 ayda gerçekleştirilecek. En yeni ve en iyi teknoloji, hastanemiz uzmanlarının oluşturduğu komisyon tarafından seçilecek.’’

Halen 6 ameliyathane, 38 cerrahi yoğun bakım yatağı, 12 acil kardiyoloji yatağıyla hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Doç. Dr. Özler, ‘‘İstanbul çok büyük bir kent. Ayrıca Türkiye'nin her yerinden hasta geliyor. Ameliyatlar, anjiyolar, randevular artmaya başladı. Yeni açılacak servislerle daha kısa sürede, daha fazla hizmet vereceğiz’’ dedi. Doç. Özer. 22 katlı yeni hastanede, 6 ameliyathane, 24 cerrahi yoğun bakım, 12 de acil kardiyoloji yatağıyla toplam toplam 360 yatak bulunacağını belirtti. Doç. Özler, ‘‘Hastanenin ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin inşaatı nedeniyle ilk 4 katta işler durdu. Ancak odalar tamamlandı. Bu 4 katın altyapısı bitti. Kısa sürede hazır hale gelecek. Hastane çok lüks diye zaman zaman eleştiriliyoruz. Biz 2000'li yıllara koşuyoruz. Ufkumuzu açmak zorundayız’’ dedi.

‘‘Akıllı bina’’ denilen merkezi kumandalı gökdelen hastanede yer alan hasta odaları, son derec rahat, konforlu ve kullanışlı. Hastanede, 2 konferans salonu, restoran ve mutfağın yanı sıra, hasta ve yakınlarına hizmet verecek butik, kitapçı, kuaför gibi dükkanlar bulunuyor. Modern hastanenin 24'er kişilik 5 asansörü var. VIP hastalar için de özel kartla girilebilen daire düşünüldü. Lüks döşenen dairede, hasta odasının yanı sıra koruma odası, hastanın toplantı yapabileceği salon, banyo ve ayrı mutfak yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!