200 milyona el konuldu

Güncelleme Tarihi:

200 milyona el konuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 22:11

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında, Hakan Şükür ve babasının mal varlıklarına el koyulması kararı alındı. Gayrimenkul zengini baba - oğul Şükür’lerin mal varlıklarının 200 milyon lira civarında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişi sonrası, Galatasaray ve Milli Takım’ın eski yıldızı futbolcu Hakan Şükür ile babası Selmet Şükür'ün FETÖ'ye finansal destek sağladıklarını belirledi.

Bunun üzerine, Hakan Şükür ile Sakarya’da müteahhitlik yapan babası Selmet Şükür hakkında gözaltı kararı verildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Hakan Şükür ile babasına ait Adapazarı ve İstanbul’da bulunan evlerde de arama yapıldı. Selmet Şükür yapılan aramalara rağmen halen bulunamazken, başsavcılık, Hakan Şükür ile Selmet Şükür hakkında resen yakalama kararı aldı.

ALACAKLARINA BİLE TEDBİR

Savcılığın başvurusu üzerine, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği de, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür'ün 200 milyon lira civarında olduğu belirlenen taşınmazlarına, kara ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, uhdelerinde bulunan kıymetli evraklara, şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verdi. Mahkemenin kararı tapu müdürlükleri, emniyet müdürlüğüne ve vergi dairelerine gün içerisinde tebliğ edildi.

Haberin Devamı

İŞTE BELİRLENEN MALLARI

Yapılan ilk araştırmada, Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür’ün gayrimenkul zengini oldukları belirlendi. Baba ile oğulun, Sakarya, Antalya, Bodrum, İstanbul Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece’de daireler, Adapazarı ve Sapanca’da bina, Kandıra’da arsaları olduğu tespit edildi. Selmet Şükür’ün, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 10 dönüm arsa üzerinde lüks villalar yaptırdığı belirlendi. Hakan Şükür’ün, Adapazarı şehir merkezinde, vergi müfettişleri tarafından FETÖ soruşturması tarafından kapatılan bir dershanesinin de bulunduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!