200 bin TL fidye istediler

Güncelleme Tarihi:

200 bin TL fidye istediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 12:29

Başakşehir'de, bir fabrikada muhasebeci olarak çalışan Ş.K'yı silah tehdidiyle kaçıran ve ailesinden 200 bin TL fidye istedikleri öne sürülen biri kadın 6 kişi yakalandı. Kaçırılan kişi de kurtarıldı.

Haberin Devamı

İstanbul polisinin gerçekleştirdği operasyonda 1'i kadın 6 kişi bir fabrikanın muhasebecisini kaçırıp ailesinden 200 bin TL fidye istedikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

 

SİLAHLI KİŞİLERCE KAÇIRILDI

 

Edinilen bilgiye göre Başakşehir'deki evinden 24 Haziran 2009 tarihinde ayrılarak, Bağcılar Mahmutbey'deki iş yerine gitmek isteyen Ş.K, otomobiline binen silahlı kişilerce kaçırılarak alıkonuldu.

 

FİDYECİLER BAĞLANTI KURUNCA POLİSE HABER VERİLDİ

 

Aksa jeneratör fabrikasında muhasebeci olarak çalışan Ş.K'nın serbest bırakılması karşılığında ailesi ve fabrika yetkililerinden 200 bin TL fidye istemeleri üzerine, aile ve fabrika yetkilileri durumu polise bildirdi.

 

Haberin Devamı

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürcülüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri, aile ve fabrika yetkilileriyle irtibata geçti. Fidyecilerle yapılan pazarlık sonucunda, 100 bin TL para Kurtuluş'taki bir banka şubesine Şenay C. adına yatırıldı.

 

PARAYI ALMAYA GELDİKLERİNDE YAKALANDILAR

 

Banka çevresinde önlem alan polis, parayı almak üzere bankaya gelen zanlılardan Şenay C., babası Mustafa C. ve kardeşi Ertan C.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, Bağcılar'da ısısız bir bölgede el ve ayakları bağlanarak bir otomobil içerisinde Ş.K'yı alıkoyan Yılmaz C., Mustafa Ö. ve Ferdi S. gözaltına alınırken Ş.K da kurtarıldı.

 

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 1'i kurusıkı 3 tabanca ile bu tabancalara ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.

 

FİDYE PLANINI AİLE BOYU YAPMIŞLAR

 

Haberin Devamı

Emniyet müdürlüğünde sorgulanan zanlılardan Mustafa C.'nin işlerinin bozulması sonucu, piyasa ve bankalara yüklü miktarlarda borçlanması sonucu 1 kızı 3 oğlu ve 2 arkadaşıyla birlikte bu yola başvurduğunu söylediği öğrenildi. 

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!