200 bin kişi tutuklanıp statlarda sorgulanacak

Güncelleme Tarihi:

200 bin kişi tutuklanıp statlarda sorgulanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 01:14

Taraf Gazetesi, önceki gün yayımladığı “Balyoz Güvenlik Harekât Planı” isimli darbe iddialarını, dün yayımladığı “200 Bin Kişiye Tutuklama” başlığıyla verdiği haberinde devam ettirdi.

Haberde, darbeye direnebilecek 200 bin kişinin tutuklanacağı iddia edildi. Gazetenin iddiasına göre dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak tek başına hükümet kuran AK Parti’yi yönetimden düşürülmek için Aralık 2002’de bir darbe planı hazırlattı ve buna “Balyoz Güvenlik Harekât Planı” adını verdi.

Dört aşamalı darbe

Önceki gün yayınladığı haberde darbeye zemin hazırlamak amacıyla planlandığı iddia edilen Çarşaf, Sakal ve Oraj planlarına yer veren gazete, dün yayımladığı haberde darbenin ana hatlarıyla ilgili iddialara yer verdi. Gazetenin haberine göre darbe dört aşamalı olarak hedeflendi. Buna aşamalar ise hazırlık, harekat ortamının şekillendirilmesi, icra ve yeniden yapılandırma olarak belirlendi. Taraf, darbe planıyla ilgili şu iddialara yer verdi:
Dönemin I. Ordu Komutanı Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi gözaltına alarak Burhan Felek Spor Salonu, Fenerbahçe stadyumu ve Ümraniye NETAŞ Misafirhanesi gibi statlara doldurmayı planlıyordu.

Çarşaf, Sakal, Oraj, Suga

Çarşaf, Sakal, Oraj ve Suga planları ile Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege’de Türk jeti düşürülecek, AK Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı. Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık Balyoz planı hayata geçirilecekti.

PKK ve El Kaide ile eşzamanlı eylemler

Darbenin harekat merkezi Ankara değil İstanbul olacak. Ülkede Ekonomik darboğaz yaratılacak. PKK ve El Kaide ile büyükşehirlerde eş zamanlı eylemler yapılacak. Darbenin icra aşamasında, toprak altına gömülü mühimmatın çıkarılması istenecek.
Darbe planının son aşaması olan yeniden yapılandırma sürecinde ise Cumhuriyetin aşındırılan tüm kazanımları tekrar yerleştirilecek, Türkçe ezan dâhil tüm ulusal değerlerimiz hayata geçirilerek Arap ve Kürt unsurların Türk kültürüne verdikleri zararlar telafi edilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!