20. maddeye 338 kabul oyu

Güncelleme Tarihi:

20. maddeye 338 kabul oyu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 21:10

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 20. maddesine 338 kabul, 70 ret oyu çıktı.

Haberin Devamı

Genel Kuruldaki gizli oylamaya 408 milletvekili katıldı. Oylamada 338 kabul, 70 ret oyu kullanıldı. Teklifin 20. maddesiyle Anayasa Mahkemesi’nin çalışma ve yargılama usulünü düzenleyen 149. maddesinde değişiklik yapılıyor. Buna göre, Anayasa Mahkemesi iki bölüm ve Genel Kurul halinde çalışacak.

 

Oylamanın sonlarına doğru, iktidar partisi milletvekilleri, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen'in oy kullanmadığını söyledi. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Milletvekilleri kendi iradesiyle oy kullansın. Baskı yapılmasın. Baskı yapılıyor” dedi.


TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise milletvekillerine baskı yapılamayacağını belirterek, “Hiçbir milletvekili de baskıya pabuç bırakmaz” ifadesini kullandı.


Bu sırada koşarak salona giren Sözen oyunu kullandı. Tartışmaların sürmesi üzerine Şahin, Genel Kurulun çalışmalarına devam ettiğini dile getirerek, “Ayakta bu tür bağrışmalar ve konuşmalar doğru değil. Yerlerinize oturun. Televizyon da naklen yayınlıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!