20 kişilik PKK grubu topa tutuldu

Güncelleme Tarihi:

20 kişilik PKK grubu topa tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 14:19

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Darsinki Bölgesi'nde eylemde bulunmak için gelen yaklaşık 20 kişilik PKK'lı terörist grubu, Mehmetçik tarafından top atışına tutuldu. Top atışları sonucunda PKK'lı teröristlerden ölen ve yaralanan olup- olmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

İŞTE SINIRDAKİ SICAK DAKİKALARIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kuzey Irak ile sınır noktasında bulunan ve olası sınır ötesi operasyon için çok sayıda askeri birliğin konuşlandırıldığı Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan ve dağlık arazi olan Darsinki Bölgesi'nden gelen teröristlerin eylemlerde bulunmak için mevzi hazırlığında olduğu bilgisi üzerine askeri timler harekete geçirildi. 3'ncü Taktik Sınır Alay Komutanlığı'ndan bölgeye yoğun top atışı yapıldı. Top atışları ardından PKK'lı terörist grup bölgeden püskürtüldü. Gece boyunca sınır birlikleri alarmda tutuldu. Top atışları sonucunda PKK'lı teröristlerden ölen ve yaralanan olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı.
Bu arada bugün de bölgede yoğun helikopter trafiği yaşandı. 3'üncü Taktik Sınır Alay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler, Darsinki Tepesi üzerine asker ve mühimmat indirip, bölgede devriye uçuşları yaptı.

Haberin Devamı

İran sınırındaki komandolar, Irak sınırına kaydırıldı

PKK'lı teröristlerin İran’dan Türkiye’ye sızmasını önlemek için ilkbahar ayında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Çamdalı Mezrası'nda konuşlandırılan yaklaşık 400 komando bölgeden çekildi. Komando timlerinin Kuzey Irak'ın sıfır noktalarındaki birliklere sevkedilecek. Bu arada Şemdinli’nin Derecik beldesi mezrasında PKK’lı teröristlerin barındığı mağaralarda çok sayıda silah, mühimmat ve gıda maddesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin İran sınırında bulunan Onbaşılar Köyü yakınlarındaki Çamdalı Mezrası'na terörist sızmalarına karşı konuşlanan komandolar, dün saat 22.00’de yoğun güvenlik önlemleri altında çekildi. İlkbahar aylarında bölgede konuşlanan ve İran sınırında terörist sızmalarını önleyen yaklaşık 400 asker Yüksekova'daki 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na geldi. Tank, uzun menzilli top, silah ve mühimmatlar da konteynırlarla getirildi. Esendere-Şemdinli arasındaki 35 kilometrelik İran sınırında 6 ay boyunca görev yapan komandolar, Kuzey Irak’a sıfır noktalarında bulunan Dağlıca ve Çukurca’daki birliklere takviye olarak gönderilecek. Dağlık ve sarp kayalıkların bulunduğu İran sınırında ise seyyar bir askeri birliğin bölgeyi kontrol altında tutması için bırakıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu arada Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK teröristlerine karşı bölgede sürdürülen operasyonlar yoğunlaştırıldı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik beldesindeki mezralarda yapılan arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında dağlık alanda teröristlerin saklandığı mağaralarda çok sayıda silah, mühimmat ve gıda maddeleri ele geçirildi. Mağaraların teröristlerce silah deposu olarak kullanıldığı belirtildi. Ayrıca bölgede geceleri PKK teröristlerin korunaklı mağaralarına da top atışı yapılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!