2 saatlik yağmur Marmaris'i esir aldı

Güncelleme Tarihi:

2 saatlik yağmur Marmarisi esir aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 13:44

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi'nde bu günün ilk saatlerinde bastıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Birçok işyeri ve evi su basarken, küçük bir tekne battı. İmdat Avcı adlı çevreci vatandaş ise, yağmur sularının dere aracılığıyla getirdiği pisliklerin denize ulaşmaması için saatlerce uğraştı. Plajlar, öğle saatlerine kadar boş kaldı.
Marmaris'te bugün saat 07.00 ile 09.00 saatleri arasında şiddetli sağanak yağmur etkili oldu. Metrekareye 108.4 kilogram yağış düştüğü belirtilen ilçede yaşam olumsuz etkilendi. Şiddetli yağmur nedeniyle Marmarisliler evlerinden çıkamayınca, dükkanlar da geç açıldı. Yüzlerce esnaf, saatlerce dükkanlarının içindeki ve önündeki su birikintilerini temizlemeye uğraştı.

Şiddetli yağmur, çevre kirliliği de yarattı. Marmaris Körfezi'ne dökülen Azmak Deresi'nin yağmur sularının getirdiği pisliklerle kaplandığı göze çarptı. Bu durum, çevreci kimliğiyle tanınan 53 yaşındaki İmdat Avcı'yı harekete geçirdi. İmdat Avcı, soyunup derenin soğuk sularına atladı, saatlerce pisliklerin denize ulaşmasını engellemeye çalıştı. Bu arada belediye çalışanları da ellerindeki kepçelerle deredeki pislikleri karaya çıkardı.

Haberin Devamı


DEREDE DEMİRLİ TEKNE BATTI

Sağanak yağış, Azmak Deresi üzerinde demirli ‘Martı’ adlı üç metrelik fiber bir teknenin batmasına da yol açtı. İlçede bulunan turistlerin tatili de yağmurdan nasibini aldı. Günübirlik tur teknelerinin çoğu programlarını iptal etti. Turistler otellerinde kalınca, ilçe ve beldelerindeki toplam 11 kilometrelik uzunluğa sahip plajlar da öğle saatlerine kadar boş kaldı. Saat 11.00'den sonra ilçenin üzerine çöken bulutlar dağılmaya başladı, güneş tekrar yüzünü gösterdi.
Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın aralıklı olarak üç gün daha süreceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!