2. kayıp silahlar davasında mükerrer savunma

Güncelleme Tarihi:

2. kayıp silahlar davasında mükerrer savunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2001 00:00


Hospro Şirketi'nce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hibe edilen 32 adet silahın kaybolmasına ilişkin, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne çağırılan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin, aynı konuda Kadıköy'de ifadesine başvurulduğu anlaşılınca adliyeden ayrıldı.

Teşekkül oluşturmak suçlaması
İbrahim Şahin, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan, Hospro Şirketi'nce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hibe edilen 10 adet Mikro Uzi, 10 adet Süper Mg, 11 adet 22 kalibre Baretta marka tabanca ile 1 adet AL 50 Hv roketatarın kaybolmasıyla ilgili davada, Emniyet Genel Müdür Danışmanı Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu 5 sanıkla ''zimmet'' suçundan, 18 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Yine kayıp silahlara ilişkin açılan ve Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ise Şahin, ''Görevi ihmal'' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nce, ''Görevi kötüye kullanmak'' suçu kapsamında değerlendirilmesi amacıyla bozulmuştu.

Susurluk Davası kapsamında da yargılanan Şahin, İstanbul 6 No'lu DGM tarafından ''Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek'' suçundan, 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!