2 karakola saldırı 1 ÅŸehit 5 terörist ölü

Güncelleme Tarihi:

2 karakola saldırı 1 şehit 5 terörist ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Diyarbakır Silvan’da iki jandarma karakoluna teröristlerce taciz ateşi açıldı. 1 er şehit oldu, 4’ü asker 8 kişi yaralandı. Teröristlerden 5’i öldürüldü. Şehit er Salih Albayrak, nöbet tutarken karakola sızmaya çalışan PKK'lılarla çatıştı, can verdi ama teröriste geçit vermedi, birliğini korudu.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE SALDIRIYA UÄžRAYAN O KARAKOL / Foto Galeri

GÜMÜŞHANE'DE ÇATIŞMA: 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

ŞEHİT ER ALBAYRAK'TAN GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI / WEB TV

DÄ°YARBAKIR’ın Silvan Ä°lçesi’ne baÄŸlı Çatakköprü ve BaÄŸdere köylerindeki jandarma karakollarına dün PKK’lı teröristlerce eÅŸ zamanlı saldırı düzenlendi. Batman kara yolu üzerindeki Çatakköprü Köyü Jandarma Karakolu’na, saat 20.00 sıralarında daÄŸlık alandan bir grup PKK’lı terörist taciz ateÅŸi açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma 15 dakika sürdü. Çıkan çatışmada teröristlerin sızma giriÅŸimini engelleyen nöbetçi er Salih Albayrak ÅŸehit olurken, iki asker de yaralandı.  Teröristler havanın da kararmasından yararlanarak daÄŸlık alana kaçtı. Aynı saatlerde Silvan Ä°lçesi’ne baÄŸlı Diyarbakır kara yolu üzerindeki BaÄŸdere Köyü Jandarma Karakolu’na içinde 5 teröristin bulunduÄŸu otomobilden önce el bombaları atıldı, ardından uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldı. Ä°lk ateÅŸte nizamiye kapısında nöbet tutan jandarma er Salih Albayrak ÅŸehit olurken, 2 asker de yaralandı.Â

Teröristler kaçamadı        Â

Karşılık verilmesiyle çıkan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler, dağlık alana kaçtı. Çatışmada Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak ile bir er daha yaralandı. Ayrıca yoldan geçen araçların da isabet alması sonucu 4 vatandaş da yaralandı. Askerler panzerlerle kaçan teröristlerin peşine düştü. Otomobili dağlık alanda terk eden teröristleri yakalamak için bölge ablukaya alındı. Kaçış yolları tutulan 5 terörist çıkan çatışmada öldürüldü.

Bu arada Silvan İlçesi’nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, dönüşte Bağdere Köyü Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı üzerine güvenlik tedbirleri kapsamında güzergâhı değiştirilerek Silvan’a döndürüldü.

   Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!