2 çocuk kuyuda boğuldu

Güncelleme Tarihi:

2 çocuk kuyuda boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 13:35

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde serinlemek amacıyla, tarla sulamak için kazılan kuyuya giren 13 yaşındaki iki çocuk boğuldu.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Eşeler Köyü İlköğretim Okulunda öğrenim gören ve 8. sınıfa geçtikleri öğrenilen Olcay Akgün ile Ahmet Çakmak, kardeşi Ferhat Çakmak'ı da (6) yanlarına alarak, kendilerine ait büyükbaş hayvanları otlatmak için köy yakınındaki Balıkkaya mevkisine gitti.

Hayvanları otlattıkları sırada sıcaktan bunalan iki çocuk, bölgede tarla sulamak amacıyla kazılan ve derinliğinin 3.5 metre olduğu bildirilen su kuyusuna girdi. Kuyuda çırpınmaya başlayan çocukların bağırışlarını duyan küçük Ferhat, köye dönerek olayı yakınlarına bildirdi.

Olay yerine giden köylüler, çocukların suda kaybolduğunu görünce İlçe Jandarma Komutanlığından, jandarma yetkilileri de Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi, Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi ile Kepsut Belediyesi itfaiye ekibinden yardım istedi.

Haberin Devamı

Balıkesir'den gelen dalgıçlar tarafından kuyudan çıkarılan çocukların cesetleri, Kepsut Sağlık Evi morguna kaldırıldı.

Jandarma yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlatırken, köylüler, kuyunun 3 tarafının tel örgüyle kapalı olduğunu, ancak bir bölümünün açık olduğunu öne sürdüler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!