2 cinayet 1 ütü kordonu

Güncelleme Tarihi:

2 cinayet 1 ütü kordonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

19 yaşındaki gelinle, 18 yaşındaki görümcenin cesetleri yanyanaydı. İki kadınında gözleri irileşmiş, dudakları şişmiş, yüzleri mosmor. Boyunlarında ölümcül bir iz. Belli ki çok acı çekmişler. Bir köşede, cinayetin ilk ip ucu gibi duran bir ütü kordonu...

Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaya hazırlanan İstanbul'a sabahın ilk ışıkları yüzünü göstermeden, 04.30'da, 155 Polis İmdat telefonuna gelen bir ihbar, Beyoğlu polisini alarma geçirdi. Telefondaki erkek sesi, Bülbül Mahallesi, Madırga Sokak 5 numaradaki evde iki kadının intihar ettiğini söylüyordu.

İÇLER ACISI

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri eve girdiklerinde manzara içler acısıydı. Gencecik iki kadının bedenleri, salonun ortasında acıyla kıvrılmış yatıyordu. Yüzlerindeki koyu morluk, şişmiş dudaklar, irileşmiş gözler, boyunlarındaki o ölümcül iz ve bir köşedeki ütü kordonu, ilk ‘‘Cinayet’’ ipuçlarını veriyordu polise.

6 ay önce gelinlik giyen 19 yaşındaki Özlem Tunç ve 18 yaşındaki görümcesi Tuğba Tunç, belli ki ölümün geldiğini hissettiklerinde çok direnmişlerdi katile. Ya da katillere. Sehpa devrilmiş, bir koltuk yan yatmış, masanın örtüsü üzerindekilerle birlikte çekilmiş. Salonun her köşesinde göze çarpan boğuşma izleri, iki genç kadının ölüme saniye saniye yaklaşırken, son çırpınışlarını haykırıyordu sanki.

İpuçlarını hızla elgen geçiren polis, ilk araştırmada tecavüz bulgularına rastlayamadı. Yeni gelinin düğünde takılan takıları, üzerindeki ziynet eşyaları, evdeki az bir miktar para yerli yerinde duruyordu.

Sokak kapısı zorlanmamıştı. Sapasağlam duran kapı, dedektiflere cinayeti işleyen kişinin, Tuğba Tunç ve görümcesinin bir tanıdığı olabileceğini fısıldıyordu. İki kadın, katillerine kendi elleriyle açmıştı kapıyı. Ya da katil, kendi anahtarını kullanmıştı.

İHBAR, KOCADAN

Polis, bu kez araştırmanın başına döndü. 155 Polis İmdat telefonuna gelen ihbarın ses bantlarını inceledi. Telefonda konuşan ve adını veren kişi, Tuğba Tunç'un eşi, Özlem'in ağabeyi İsmail Tunç'tu.

Kısa bir araştırma sonunda İsmail Tunç'un askerden yeni geldiği ve Swissotel'de barmen olarak çalıştığı ortaya çıktı. Telefondaki ihbarında, her yönüyle cinayet kokan bir olay için, 'İntihar' kelimesini seçmesi polisi endişelendirdi. Devreye giren Cinayet Masası dedektifleri, İsmail Tunç'u gözaltına aldılar.

Olayı, bir namus cinayeti formatında soruşturan Cinayet Masası dedektiflerinin yaptığı ilk sorgulamada İsmail Tunç, eve geldiğinde karısının ve kızkardeşinin cesetlerini görünce hemen polisi aradığını söyledi. Perişan görünen Tunç, sık sık karısını sevdiğini, kızkardeşine taptığını tekrarlıyordu.

Cinayeti duyarak eve gelen İsmail Tunç'un altı arkadaşı da, ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Tunç Çifti'nin komşularına göre yeni evliler gül gibi geçinip gidiyordu. İsmail Tunç'un cinayet işlemesi, onlar için olanaksız gibiydi.

TEK TEK SORGU

Peki katil kimdi? Polis, bu korkunç cinayeti aydınlatmak için yeni evli Tuğba Tunç'un ve görümcesi Özlem'in görüştüğü herkesi tek tek sorguya alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!