"Bağışçı aile, ismin açıklanmasını istemiyor”

Güncelleme Tarihi:

Bağışçı aile, ismin açıklanmasını istemiyor”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 13:12

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Ecevit, “Çeşme ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen ve yüzü, kolları, bacakları, böbrekleri ile karaciğer ve korneaları bağışlanan 40 yaşındaki erkek donörden organ çıkarma işleminin gece 3'te başladı ve sabah 8 gibi sona erdi” dedi.

DEÜ Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Ecevit, 17 Şubat'ta geçirdiği trafik kazası sonrasında hastanenin acil servisine getirilen ve ismi ailesi tarafından açıklanmak istenmeyen hastanın anestezi yoğun bakımdaki tüm çabalara rağmen dün saat 16.00 itibarıyla beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.
Ailenin donörün bütün organlarını bağışlaması üzerine yaptıkları tetkiklerde, yüz, kollar, bacaklar, böbrekler, karaciğer ve korneanın uygun olduğuna karar verilmesi üzerine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek başkanlığında 3 kişiden oluşan ekibin İzmir'e geldiğini anlatan Ecevit, ekibin, donörün yüz, kollar ve bacakları alarak Ankara'ya gittiğini ifade etti.

Ecevit, böbrekler ve karaciğerin DEÜ Hastanesi ekipleri tarafından çıkarıldığını kaydetti.

Böbreklerin nakledilmek üzere Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesine, karaciğerin ise Gülhane Askeri Tıp Akademisine gönderildiğini dile getiren Ecevit, “Operasyon süreci gece 3'te başladı, sabah 8 gibi sona erdi” dedi.

“Aile tüm süreç hakkında bilgi sahibi”

Ecevit, ailenin yüz nakli yapıldıktan sonra bu kişiyle tanışmak isteyip istemediği yönünde herhangi bir beyanda bulunmadığını ancak bütün süreç hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti.

Ailenin donörün ve kendilerinin isimlerinin açıklanmasını istemediğini vurgulayan Ecevit, “Aile tüm süreç hakkında bilgi sahibi. İsmin açıklanmasını istemiyorlar. Buna hassasiyet göstermek zorundayız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!