Tetik çekene sırt sıvazlama

Güncelleme Tarihi:

Tetik çekene sırt sıvazlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Kanunu’nda değişiklik yapan kanun için, “Geçmişteki faili meçhul cinayetlerin içinde kamu görevlileri var mıydı, yok muydu? Bu ülkede tetik çekenin sırtını sıvazlamadık mı biz? O zaman bu yasal yetki yoktu. Şimdi onun yetkisi de geldi” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün Parti Meclisi’nin açılışında, şunları söyledi:

Kamu görevlileri ortada

MİT Kanunu’nda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edildi. Elinizi vicdanınıza koyup şu sorunun yanıtını verin. Geçmişteki faili meçhul cinayetlerin içinde kamu görevlileri var mıydı, yok muydu? Onlarca kamu görevlisi, faili meçhul cinayetin faili olarak ortalıkta hala geziyor. Bu ülkede tetik çekenin sırtını sıvazlamadık mı biz? O zaman bu yasal yetki yoktu. Şimdi onun yetkisi de geldi.

Başbakan görev verdi

Bir bakan çıkıyor, bu yasayı savunmak üzere, ‘Suça bulaşmadan örgüte sızmak mümkün değildir’ diyor. Yani devletin görevlileri illegal olayların içine gireceklerdir. Üstelik o görevliler de devletin en hassas kurumlarında çalışan görevliler.’ Şimdi ben merak ediyorum, Sayın Hakan Fidan suça mı bulaştı, örgüte suça bulaşarak mı sızdı? Hayır. Sayın Fidan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı’ydı, Sayın Başbakan görev verdi, ‘Git Oslo’da görüş’ dedi. O zaman bu
maddeyi niye getiriyorsunuz?

Erdoğan Gül’e kızsa

Başbakan’ın özel göreviyle bazı kamu görevlileri gidip belli suçlara özgürce bulaşabilecekler. Nedir o suçlar? Suç işlemek için örgüt kurmak. Başbakan özel görevli arkadaşlara diyecek ki ‘Siz bir çete kurabilirsiniz, yasa dışı bir örgüt kurabilirsiniz, meraklanmayın arkanızda ben varım.’ Yasa böyle diyor. ‘Düşmanlarla işbirliği yapmak. Türkiye’nin çıkarları ne demek, size özel görev verdim, düşmanla işbirliği yapabilirsiniz, ‘Meraklanmayın, ben imza atmadan kimse sizin hakkınızda soruşturma açamaz.’ ‘Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı’ olabilir ya, Sayın Erdoğan Sayın Gül’e kızabilir, ‘Bir saldırın bakalım itibarsızlaştırın şu adamı’ diyebilir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi devlette yaşıyoruz. 12 Eylül paşalarının yapamadığını Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Birisinin apoletleri vardı, bunun yok.

Uludere’den sorumlu

İnsan Hakları Komisyonu’nda Uludere’de insansız hava araçların çektiği görüntüler izlendi ve komisyonda talimatı kimin verdiği tartışıldı. Talimatı hükümetin verebileceği yasalarda çok açık. Yaşanan olaylardan hükümet sorumludur. Bizim sorumuz açık; ‘İstihbaratı size kim verdi?’ Bu soru unutturulmak isteniyor. Talimatı veren belli, istihbaratı veren açıklanırsa, hükümetin kimin oyuncağı olduğunu anlayacağız. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!