Ä°ÅžTE SON DURUM BU

Güncelleme Tarihi:

Ä°ÅžTE SON DURUM BU
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2012 00:00

Türkiye beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'den fazla aracın yaklaşık 25 saattir mahsur kaldığı, kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahı ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

YOL KARDAN KAPANDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI / Foto Galeri

DHA muhabiri Murat Arısoy'un sabah saatlerinde olay yerinden hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 200'den fazla aracın yolda mahsur kaldığını ve hiçbir ÅŸekilde ulaşımın saÄŸlanamadığı açıkladı.     Â

İLK CEMRE 20 ŞUBAT'TA DÜŞECEK

Ä°ÅŸte Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bulunan DHA muhabirinin açıklamaları:Â

"200'den fazla araç mahsur. Bunların çoğu TIR. Mahsur kalanlar "Bizlere kumanya verilmedi, 20 saattir mahsuruz, mazotumumz bitiyor" diyor. Sebze taşıyan TIR şoförleri ise "Sebzelerin donması halinde ücretlerin kendilerinden kesileceğini" anlattı.

VatandaÅŸlar çok zor durumda Åžu an kar yok ama 10 km. ileride yine çok yoÄŸun bir kar yağışının olduÄŸu söyleniyor. Polisler hiçbir ÅŸekilde ilerlememize izin vermiyor. Yol çalışmaları sürüyor. Â

Haberin Devamı

ARAÇLAR TAHLİYE EDİLİYOR

 Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle  kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda mahsur kalan araçlar, tek taraflı  ulaşıma açılan yoldan tahliye ediliyor.

Afyonkarahisar-Ankara karayolunda halen araç trafiğine izin verilmezken,  Gebeceler kavşağı, İscehisar ve Bayat ilçeleri ve Gömü beldesinde de trafik  ekipleri, araçların geçişine müsaade etmiyor.

Ekiplerin çalışması sonucu, Afyonkarahisar-Ankara karayolu tek taraflı  ulaşıma açıldı. Mahsur kalan araçlar, bu yoldan tahliye ediliyor.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yolun trafiğe açılması için  çalışmalarını sürdürürken, kayan ya da kaza yapan araçlar da çekiciler tarafından  kurtarıldı.

YEMEK YARDIMI

Sürücüler özelikle İscehisar İlçesi’ndeki dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve park alanlarında bekletiliyor. Özel araç ve zincir takan araçların kontrollü geçişine izin verilirken, polis ve kamyon şoförleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Kızılay ekipler yolda kalan sürücülere kumanya ve çay dağıtıyor. İscehisar İlçesi’nde ise restoran işletmecisi Muhittin Açar, mahsur kalan sürücü ve ailelerine ücretsiz çorba servisi yaptı.

Uzun süredir yolda beklediklerini belirten vatandaşlar, yolların tamamen açılmasını istedi. Antalya’dan Ankara’ya gitmek yola çıktıklarını belirten Uygun ailesi yolların açılmamasından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 15 saattir yolun açılmasını beklediğini kaydeden Atilla Uygun, "Geceyi araçta geçirdik. Çok sıkıntı yaşadık" dedi.

ANKARA YOLUNDA SON DURUM / WEB TV

Haberin Devamı

SÄ°VRÄ°HÄ°SAR-AFYONKARAHÄ°SAR KARAYOLU KAPANDI

Sivrihisar - Afyonkarahisar Karayolu'nun Afyonkarahisar istikameti yüklü olan TIR'ların yoğunluğu nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Polis ekipleri Afyonkarahisar istikametinde araçların geçişine izin vermezken, karayolunun Sivrihisar ve Ankara istimetinin açık olduğu belirtildi .

KUVVETLÄ° KAR YAÄžIÅžI UYARISI
         
Meteoroloji, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu  Anadolu'nun güneyi ve Ardahan çevreleri için kuvvetli kar yağışı uyarısında  bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Giresun,  Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur  görülecek. Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Bolu, İnebolu, Bitlis, Siirt,  Şırnak, Van, Hakkari ve Ardahan çevrelerinde ise yoğun kar yağışı ile birlikte  rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde  esmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, kuvvetli kar yağışı, yarın saat 08.00'e kadar etkili  olacak.

Açıklamada, kar savrulması, görüş mesafelerinde azalma ve ulaşımda aksama  gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği  vurgulandı.
  

Haberin Devamı

ANKARA YOLUNDA 200 ARAÇ YOLDA MAHSUR KALDI / WEB TV

MAHMUT YILMAZ'IN OLAY YERİNDE ÇEKTİĞİ KARELER / Foto Galeri

 

 

 

Ä°ÅžTE SON DURUM BU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!