Başbakan sınırı aşanı korumaz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan sınırı aşanı korumaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, MİT yasa teklifi görüşmelerinde PKK’ya sızan istihbarat elemanlarının dokunulmaz olmadığını, yargılanabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bozdağ “Görev sınırlarını aşan şeyler olduğu zaman Sayın Başbakan da, görev yapacak başka başbakanlar da bunu himaye eden tavır içinde olmaz” dedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile emekli MİT yöneticilerinin soruşturmasını durdurmak amacıyla hazırlanan teklifin Meclis Adalet Komisyonu’ndaki 9 saatlik görüşme süreci ilginç tartışmalara sahne oldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “PKK’yı MİT kurdu” iddiasını “MİT’e yönelik bir iftiradır” diye yanıtladı. Bozdağ, terör örgütüne sızan istihbaratçıların tamamının “dokunulmaz olmadığını” belirterek, bazılarının yargılanabileceği mesajını verdi. MİT Yasası’nı değiştiren teklif önceki gece Adalet Komisyonu’ndan geçti. Görüşmelerde milletvekilleri, 6 bin KCK tutuklusu arasında bine yakın MİT personeli veya haber alma elemanı bulunduğu iddiasını gündeme getirerek yasanın nasıl uygulanacağını sordu.
Bozdağ ise MİT mensupları ve Başbakan’ın özel temsilcisi için getirilen korumada “görevin niteliği veya görevin ifası” sınırlamasına dikkati çekerek şunları söyledi: “Terör örgütlerine istihbarat amacıyla suç işlemeden sızma imkanı yok. Ancak askerimize, polisimize kurşun sıkılması, canlı bomba olması, terör eylemlerine katılması söz konusu değildir. Böyle bir şey yok. Bunu müdafaa etmemiz de söz konusu olamaz. Bunun hesabını herkesten önce biz sorarız.
Ülkenin Başbakanı sanki çete kuracakmış gibi bir anlayış sağlıklı, demokrasiye yakışan bir anlayış değildir. Bir ülkenin Başbakanı suç işleyin diye adam görevlendirmez. Olacak iş değil. Çok büyük iftira. Türkiye’nin Başbakanı infaz timleri kurmakla itham etmek çok büyük saygısızlık. Bu ülkenin parlamentosunda bu ülkenin Başbakanı’na ‘Çete kuruyorsun’ diyemezsiniz. Soruşturmaların Başbakan’ın iznine tabi tutulması yargı denetiminden kaçırmak anlamına gelmez. Görev sınırlarını aşan, yasadaki tanımın dışındaki şeyler olduğu zaman Sayın Başbakan da görev yapacak başka başbakanlar da bunu himaye eden tavır içinde olmaz.”

Haberin Devamı

AK Parti kavga etsin istiyorlar

BEKİR Bozdağ, “Hükümet- cemaat kavgası” tartışmalarıyla ilgili  CNN Türk’te şunları söyledi: “Muhalefet partileri, basında bir takım haberciler, yorumcular hedefin Başbakan olduğu değerlendirmeleri yapıyor. Biz bunu Sayın Başbakana dönük bir hedef olarak görmüyoruz. AK Parti ile birilerini kavga ettirmek isteyen, kavgalı göstermek isteyen bir grup var. Biz 75 milyon insanımızı bir görüyoruz. Onlara cemaat gözüyle, tarikat gözüyle bakmıyoruz. Birileri bu hesapları yapıyor. Poliste ve yargıda cemaat yapılanması olması mümkün değil. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!