40 bin nüfuslu ilçe doğalgazsız kaldı

Güncelleme Tarihi:

40 bin nüfuslu ilçe doğalgazsız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 16:15

KOCAELİ’nin Karamürsel İlçesi’nde heyelan nedeniyle kırılan doğalgaz boru hattında onarım çalışmaları devam ederken, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar kalorifer sistemleri çalışmayacağı göz önüne alınarak yarın için tatil edildi. Çalışmaların uzuması halinde tatilin uzatılabileceği belirtildi.

Karamürsel İlçesi’nde Kayacık Mahallesi’nde E-130 Karayolu’na yakın noktada son yağışlarla birlikte toprağın iyice yumuşaması sonucu cuma geceyarısına doğru heyelan meydana geldi. Yükseklerdeki toprak yığınları aşağı doğru kayarken, E-130 karayolu kenarına yapılan beton istinat duvarı da yıkıldı. Daha sonra aynı yerden geçmekte olan doğalgaz ana taşıyıcı borusu kırıldı.

İlçeye doğalgaz akışını kontrol eden ana vanalar kapatılırken 40 bin nüfuslu ilçe doğalgazsız kaldı. İlçedeki tüm okullarla konutların büyük bir bölümünün kalorifer sistemleri doğalgaza dönüştürüldüğünden, ilçe sakinleri elektrikli sobalarla ısınmaya çalıştı. Ancak okulların ısıtılması mümküm olmayacağı göz önüne alınarak Karamürsel’deki ilk ve orta döreceli okullar yarın tatil edildi. Tatil kararı bugün Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla ilçe sakinlerine duyuruldu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail yıldırım, Büyükşehir ve Karamürsel Belediyesi ile doğalgaz şirketi ekiplerinin 24 saat aralıksız çalıştığını belirterek, şöyle dedi:

"Çalışmalar, yarın da sürecek. Havalar çok soğuk olduğundan okullar bir günlüğüne tatil edildi. Çalışmalar sona erer ve ilçeye yeniden doğalgaz akışı sağlanabilirse öğrenciler salı günü dersbaşı yapacak. Gelişmelere göre bu durum yarın ilçe sakinlerine duyurulacak."

Bu arada ilçede LPG tüp satıcılarının da işleri bir anda arttı. Özellikle ocaklı veya ısıtıcılı piknik tüpü satışları artarken, birçok bayide piknik tüpü kalmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!