Spatula silah sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Spatula silah sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 00:00

Büyükada’daki otel baskınında savcı iddianamesi hazır. Spatulayı silah sayan savcı, dayak yiyene 20, dayak atana 29 yıl hapis istedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKADA sakinleri arasında infiale neden olan otel baskınıyla ilgili iddianame tamamlandı. Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı, oteli basılıp dövülen Bekir İpek ve 3 çalışanına 20 yıla kadar, oteli basan Gürkan Akbay ve beraberindeki 5 kişiye 29 yıla kadar hapis istedi. Savcı, otel çalışanlardan birinin elindeki spatulayı da silahtan saydı. Böylece “kasten yaralama” suçunun ceza istemi 3 yıldan 5 yıla çıkmış oldu. Savcılık, otel çalışanları Bekir İpek, Köksal Kaya, Kemal Can ve Uğur Tütüneker Karaca’nın, “Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak ve basit yaralamak” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcılık, oteli basan Harun Suluova, Ufuk Gül, Mahsar Algül, Yaşar Suluova ve Gürkan Akbay’ın ise “Basit yaralama, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme” suçlarından hapsini talep etti.

Haberin Devamı

Otel mühürlendi ortam gerildi

Spatula silah sayıldı

BÜYÜKADA’daki Prince Otel, 19 Şubat 2011’de iskanı olmadığı için mühürlendi. Ancak iddiaya göre mühürlemeye giden sürecin nedeni, otelde Büyük Anadolu Kulübü seçimleri için adaya gelen muhalif isimlerin konaklamasıydı. İddianameye göre otelin işletmecisi Bekir İpek, mühürlenmeden sorumlu tuttuğu Büyük Anadolu Kulübü’nün o zamanki işletme müdürü Gürkan Akbay’ı cep telefonundan arayıp küfür etti. Akbay da, Suat Suluova, Yaşar Suluova, Harun Suluova, Ufuk Gül ve Mahsar Algül’le birlikte 20.12’de otele geldi. Otelin güvenlik kameralarına göre içeri ilk olarak Gürkan Akbay girdi ve Bekir İpek’in girişteki masasına yöneldi. Diğerleri de İpek’in masasının başına giderek saldırdı. Otel çalışanlarından Uğur Tütüneker Karaca, Kemal Can ve Köksal Kaya araya girmeye çalıştı. Mahsar Algül bu sırada silah çıkarıp namluya mermi sürdü. Karaca mutfaktan aldığı spatulayla saldırıyı bertaraf etmeye çalıştı. Gürkan Akbay polisler gelmeden 1 dakika önce otelden ayrıldı. Diğer 5 kişi polis tarafından otelden çıkarıldı. Bekir İpek ve diğer çalışanlar doğma büyüme Büyükadalı’ydı. Büyükadalılar emniyet müdürlüğünün önünde sabaha kadar nöbet tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!