Albay'dan hakime sitem

Güncelleme Tarihi:

Albaydan hakime sitem
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 11:48

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı albay Ali Türkşen dün görülen duruşmadan mahkeme başkanı tarafından çıkarıldığını hatırlatarak, "Bana teröristmişim gibi bağırmanız zoruma gitti. Söyleseydiniz ben kendim de çıkardım. Beni görevini yapan jandarma ile karşı karşıya getirmeyin" dedi.

Haberin Devamı

"Balyoz Planı" iddialarına 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 59. duruÅŸması baÅŸadı. Ä°stanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza Ä°nfaz Kurumları YerleÅŸkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruÅŸmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil Ä°brahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin DoÄŸan, MHP Ä°stanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek'in, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can ErenoÄŸlu'nun da aralarında bulunduÄŸu 178 tutuklu sanık duruÅŸmaya katıldı. Bilgin Balanlı'nında da aralarında bulunduÄŸu 71 tutuklu sanık ise duruÅŸmaya katılmadı. DuruÅŸmada ayrıca 54 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Ergin Saygun ve Ä°kinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli TuÄŸgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduÄŸu 62 tutuksuz sanık da duruÅŸmaya katılmadı. Mahkeme BaÅŸkanı Ömer Diken, sanıkların isimlerini tek tek okuyarak yoklama yapmayacağını, cezaevinden gelen yazıya itibar edeceklerini belirtti. BaÅŸkan Diken daha sonra cezaevinden gelen yazıda belirtilen duruÅŸmaya katılmayan tutuklu sanıkların isimlerini okudu. Ayrıca müdahil avukatlarının bulunduÄŸu bölümde oturan tutuksuz sanıklar da isimlerini tek tek söyledi. Â

Haberin Devamı

"BANA TERÖRİSTMİŞİM GİBİ BAĞIRMANIZ ZORUMA GİTTİ"

Dün görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Ali Türkşen, sanık yoklamasının yapılmasına ilişkin söz almak istemiş bu talebi reddedilmişti. Bu gün tekrar söz alan sanık Türkşen, "Benim dün dediğim bu gün yapıldı. Ben de duruşmaya katılan sanıkların isimlerinin tek tek okunmamasını söyleyecektim. Ancak bana söz vermediniz. Bana teröristmişim gibi bağırmanız zoruma gitti Söyleseydiniz ben kendim de çıkardım. Beni görevini jandarma ile karşı karşıya getirmeyin" dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Diken duruşmanın disiplinin bozduğu için Sanık Türkşen'in dışarı çıkarıldığını belirterek, "Söz verilmeden konuştunuz. Duruşmayı yöneten mahkeme başkanı söz vermeden konuşulmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"NEDEN BURADAYIM"

Davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan'ın Balyoz Davası ile ilgili 2 kitap çıkardığını hatırlatan tutuklu sanık Türkşen, "O kitaplar okunarak herkes dosyadaki belge ve dijitallerin sahte olduğunu öğrenebilir. Bir senedir hapisteyim. Neden hapiste olduğumu hala anlamış değilim bana yarın öbür gün geçmişte kaybettiğim bir dakikanın hesabını kim verecek. Bizler suçsuz olduğumuzu kanıtmalaya çalışıyoruz. Yeter artık. İşlemdiğim bir suç için tutuklandım. Suçsuz olduğum halde neden buradayım. Sizden cevap bekliyorum. Bu cevabı alana kadar sesim daha çok çıkacak" diye konuştu.

"DENÄ°Z KUVVETLERÄ° KOMUTANLIÄžI'NDAKÄ° KARÄ°YERÄ°M SONA ERDÄ°RÄ°LDÄ°"

Haberin Devamı

Tutuklu sanık Albay Alpay Çakarcan hakkındaki suçlamaları redderek, "Kim tarafından yazıldığı belli olmayan, altında ıslak imzamında bulunmadığı dijital belgeler nedeniyle tutuklandım. Ben ve ailem mağdur edildik"dedi . Dosyada bulunan dijital belgelerin sahte olduğuna dikkat çeken sanık Çakarcan, Dijital belgelerin tamamının sahte olduğunun Askeri Bilirkişi raporunda da açıkca belli olduğunu söyledi. Sanık Çakarcan, "İsmim söz konusu sahte dijital verilerde bilgim ve isteğim dışında geçmiştir.

Aleyhimde hiçbir somut delil olmadığı halde 7 aydır tutukluyum. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kariyerim sona erdirildi. Kişisel hürriyetimden yoksun bırakıldım. Özellikle ailem mağdur edildi" diye konuştu. Savcılık makamının önüne bazı belgeler konulduğunu belirten Çakarcan, " Benim kuru temizleme fişim dahi gelse onu da iddianameye ekleyecekler" diyerek savunmasını tamamladı. Duruşma tutuklu sanık Albay Aydın Sezenoğlu'nun savunması ile devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!