Dink cinayeti davasının 23. duruşması başladı

Güncelleme Tarihi:

Dink cinayeti davasının 23. duruşması başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 12:10

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink'le ilgili, 2'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 23. duruşması başladı.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal katıldı. Davanın tutuksuz sanıkları ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmaya, müdahil avukatlarından Bahri Belen'in esas hakkındaki görüşünü açıklamasıyla devam ediliyor.

Duruşma öncesinde, Beşiktaş'taki Barbaros Parkı'nda toplanan ve kendilerine “Hrant'ın arkadaşları” adını veren grup, adliye binasına kadar yürüdü.
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu grup adına basın açıklamasını okuyan sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, “5 yıldır burada biriken anılardır, acıladır ve tükenmez sabrımızdır. 5 değil 95 yıl geçse de bu sabrı besleyen öfkemiz, adalet inancımızdır” dedi.

“Yüz bin vicdan sahibinin, elleri üstünde taşıdığı arkadaşlarının son yolculuğunun, bu ülkenin çürümüş adalet duygusunu gömmek için olduğunu” söyleyen Kaya, “23 duruşmadır sabrımızı sınıyorsunuz. İnkar ettiğiniz adaleti yerine getirme sorumluluğunuz, geleceğe barış dolu, umut dolu bakabilmemizin önündeki tek engeldir” dedi.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından adliyenin önünde duruşmanın bitimine kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

HRANT'IN ARKADAŞLARI" 23. DURUŞMA NÖBETİNDE

Duruşma öncesi Beşiktaş Meydanı'nda toplanan aralarında Dink'in eşi Rakel, kardeşi Orhan, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, BDP milletvekili Levent Tüzel, Profesör Gencay Gürsoy, İş adamı Osman Kavala, Ufuk Uras'ın bulunduğu 200 kişi buradan 'Hrant için adalet için', 'Affetmeyeceğiz" yazılı pankart ve dövizlerle adliyeye yürüdü. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne gelen grup bir açıklama yaptı. Her duruşma öncesi “Hrant'ın Arkadaşları" grubundan farklı bir ismin yaptığı açıklamayı bu kez, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya yaptı. Açıklamada; “Beş yıldır aynı yerdeyiz. Beş değil doksan beş yıl geçse de bu sabrı besleyen öfkemiz, adalet inancımızdır! Biz adaleti sizlerin kurduğu binaların duvarları arasında değil vicdanlarda arıyoruz. Bunu geçmişte öğrenmediyseniz bile şu son beş yılda öğrenmiş olmanız lazım. Artık bizimle alay etmeyi bırakın! Cevap verin; Katiller nerede? Katilleri nereye sakladınız? Jandarma karakollarında, istihbarat raporlarında, medya plazalarında, meclis koridorlarında, adalet saraylarında, kozmik odalarda mı sakladınız onları. Hep yaptığınız gibi katilleri koruma refleksiniz nereden geliyor. Yoksa sizi büyük devlet yapan bu mu. Arkadaşımız Hrant'ı yargılayıp ölüm fermanını astığınız 301 sakın bu sırrı saklamak için icat edilmiş olmasın. Biliyoruz sizin hukuk dediğiniz şey, önüne çizilen kırmızı çizgiden bir gıdım oynayamayacak kadar Kadük, cılız ve biçare. Dışişleri Bakanı sayın Davutoğlu, “dünyanın neresinde bir Ermeni varsa bulup gönlünü almaktan" bahsediyor. Nerden başlayacaksınız sayın bakan. Belki bundan sonraki duruşmalara gelip ön sırada oturanlardan başlayabilirsiniz. Geride kalanlar artık burada değil. Nerden başlayacaksınız?" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!