Antalya'da tekne alabora oldu: 1 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Güncelleme Tarihi:

Antalyada tekne alabora oldu: 1 kişi öldü, 1 kişi kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 17:46

ANTALYA’nın Kundu Oteller Bölgesi’nden bu sabah balık avlamak için denize açılan TRT muhabiri 33 yaşındaki Ahmet Rışvanlı ile arkadaşları aynı yaştaki avukat Ahmet Şahin ile web tasarımcısı 36 yaşındaki Bülent Ok’un bulunduğu tekne, aniden çıkan fırtınaya yakalandı. Dev dalgalarla tekneleri alabora olunca kendilerini can pazarında bulan 3 kişiden TRT muhabiri Rışvanlı yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı. Avukat Ahmet Şahin boğularak öldü, kaybolan Bülent Ok’u arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Ahmet Rışvanlı, Ahmet Şahin ve Bülent Ok, bu sabah saat 09.00 sıralarında 5 metrelik fiberglass tekneyle balık avlamak için Kundu Oteller Bölgesi sahilinden denize açıldı. Bir süre balık tutan 3 arkadaş bir anda çıkan fırtınaya yakalanınca hemen dönüşe geçti. Dev dalgalarla sürüklenen tekne, sahilden 600- 700 metre açıkta alabora oldu ve 3 arkadaş kendilerini can pazarında buldu.

ANTALYA'DA TEKNE ALABORA OLDU - FOTO GALERİ

ANTALYA'DA TEKNE ALABORA OLDU / WEB TV

Alabora olan tekne dalgalarla kıyıya ters dönmüş halde vururken, olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya çıkmayı başaran bitkin haldeki TRT muhabiri Ahmet Rışvanlı’yı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırdı. Ekipler sahil boyunca yaptıkları aramalarda, teknedekilerden evli ve 1 çocuk babası, Antalya Barosu’na kayıtlı avukat Ahmet Şahin’in cesedine ulaştı. Şahin’in cenazesi Adli Tıp Morgu’na götürüldü.

Görgü şahitlerinin ifadesine göre bir süre su üstünde kalan ve daha sonra denizde kaybolan Bülent Ok’u arama çalışmalarına ise havadan ve kıyıdan devam ediliyor.

"EŞİM ÇIKMADAN KİMSE BİR YERE AYRILAMAZ"

Haberi alır almaz sahile gelen web tasarımcısı Bülent Ok’un eşi avukat Banu Ok, gözyaşları içinde arama çalışmalarını izledi. Dalgıçların dalgalar nedeniyle suya girememesi üzerine jandarma görevlileriyle tartışan Banu Ok, "Eşim denizden çıkmadan kimse buradan ayrılamaz. Onu hep birlikte bulacağız" dedi.

Alabora olup kıyıya vuran ve ortasından çatlayan tekne ise görevliler tarafından incelenmek üzere karaya çekildi.

ABLASI KIYIYA VURAN MONTUNA SARILIP AĞLADI

Arama çalışmaları sürerken acı haberi alıp sahile koşan Bülent Ok’un ablası Ayfer Ok, sahile vuran montu gördü ve "Bu kardeşimin montu" diye çığlık attı. Kumların üzerine çöküp gözyaşı döken Ayfer Ok’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

ÜÇ HAFTA ÖNCE YÜZEREK KARAYA ÇIKMIŞTI

Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Kundu’da alabora olan teknede yaşamını yitiren meslektaşı Ahmet Şahin’in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. "Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı, genç bir arkadaşımızdı mesleğine saygılı, iletişimi güçlüydü" diyen Baro Başkanı Köken, şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 hafta önce Expo heyeti ile Paris’teyken, arkadaşımız Ahmet Şahin’in Kemer’de motorlu teknesiyle denizde kaybolduğu bilgisini almıştım. Jandarma ve tüm yetkilileri alarma geçirmiştik. Teknenin motoru bozulmuş ve Ahmet Şahin yüzerek karaya çıkmıştı. O zaman kurtulduğuna çok sevinmiştik. Şimdi ise üzücü haber aldık. Böyle bir olay geldi başına, keşke bir süre denize çıkmasaydı. Arkadaşımız evli ve bir çocuk babasıydı. Acımız büyük."

Haberin Devamı

"AHMET’İ KIYIYA KADAR GETİRDİM"

Haberin Devamı

Antalya’da fırtınada alabora olan tekneden yaralı kurtulan TRT muhabiri Ahmet Rışvanlı, hastanede tedavisinin ardından taburcu oldu. Tekneleri alabora olunca arkadaşı avukat Ahmet Şahin’i tutup çekerek kıyıya kadar getirdiğini anlatan Rışvanlı, sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığını, ancak kurtaramadıklarını öğrenince yıkıldığını söyledi.

Teknede bulunan üçüncü kişi web tasarımcısı Bülent Ok’u arama çalışmaları  sürüyor. Ok’un bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopter ve iki bot deniz yüzeyinde tarama yaptı. Jandarma ekipleri de Bülent Ok’u arama çalışmalarına karadan katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!