Birinci Ergenekon davasında 4 kişiye tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Birinci Ergenekon davasında 4 kişiye tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 18:01

BİRİNCİ Ergenekon davasında mahkeme, Danıştay saldırısında tetiği çeken Alparslan Arslan’a silah temin etmekle suçlanan 4 sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 25’i tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 205. duruşması sona erdi. Davada, Alparslan Arslan’a Danıştay baskınında kullanılan glock marka silahı temin edilmesi dosyasından tutuksuz yargılanan 4 sanık tutuklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aykut Metin Şükre, Selçuk Özkan, Kenan Özay ve Erkan Ayyıldız’ın emniyet ve savcılıkta verdikleri ifadeleri duruşmada tamamen değiştiren ve glock marka silahı kimin, kime, ne zaman, nerede, kaç paraya verdiği konusunda çelişkili ifadeler veren sanıkların tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklanan kararda sanıkların çelişkili ifadelerinin, atılı suçun aleyhine değişme ihtimali, delil karartma gerekçesinin ortaya çıkması gerekçelerine yer verildi. 6135 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nun 12. maddesi gereğince tutuklanan 4 sanığa 15 Aralık’a kadar ek savunma süresi verildi. Başkan Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık 17 ve Gizli Tanık 6’nın bugünkü duruşmada hazır edilmesini istedi.

Haberin Devamı

205. DURUŞMA SONA ERDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesi bitişiğindeki salonda görülen davanın 205. duruşması sona erdi. Duruşmada daha önce Üsküdar 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Ergenekonla birleştirilen Arslan’na silah satılması dosyasının tutuksuz sanıklarından Kenan Özay savunmasını yapması için kürsüye alındı. Diğer sanıklar da kürsüye alınarak sık sık sorular yöneltildi. Duruşmada Kenan Özay ve Selçuk Özkan’a çok sayıda soru yöneltildi

Duruşmaya kısa bir süre ara verildikten sonra Başkan Hasan Hüseyin Özese, Alparslan Arslan’a Danıştay saldırısı öncesinde glock marka silah temin edilmesi dosyası sanıkların Aykut Metin Şükre, Selçuk Özkan, Kenan Özay, Erkan Ayyıldız’a, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’nun 12. maddesi, TCK 315. maddesinin "örgüte silahlı sağlamak" ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nu "uygulanma ihtimali bulunduğunu belirterek ek savunma süresi isteyip istemediklerini sordu. Şükre, Özkan ve Özay ek süre talep ederken Erkan Akyıldız "Süre istemiyorum, mahkemenin adaletine güveniyorum" dedi.

Haberin Devamı

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ise, Aykut Metin Şükre, Selçuk Özkan, Kenan Özay ve Erkan Ayyıldız’ın ifadelerindeki çelişkileri, ifadelerini değiştirerek delilleri karartma ya da yok etme şüphesi oluşturdukları gerekçesiyle tutuklanması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme 4 sanığın tutuklanmasına karar verdi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Daha önce "Selçuk Özkan, Aykut Metin Şükre’nin bir avukat arkadaşına silah gerektiğin söylemesi üzerine Mercan’da Diyarbakırlı Erkan olarak tanınan Erkan Ayyıldız’dan 2 glock tabanca alıp Selçuk Özkan’a verdim. Selçuk’da Aykut Metin Şükre’ye vermiş" şeklinde ifadeleri olan Kenan Özay, duruşmada "Silahları Erkan Ayyıldız’dan almadım. Polis isim vermem için baskı yapınca, benden borç para alıp daha sonra kayıplara karıştığı için Erkan Ayyıldız’ın adını verdim" diye konuştu. Erkan Ayyıldız’ı, Üsküdar’da mahalleden yıllardır tanıdığını söyleyen Kenan Özay "Silahları kimden aldınız" sorusu üzerine "Silahları, Beyazıt’ta bir çay ocağında buluştuğum ’dayı’ denilen bir şahıstan aldım. 50 yaşlarında, uzun boylu, bıyıklı, esmer, bozuk şivesi olmayan biriydi" diye konuştu. Mahkeme ayrıca gizli tanıklar 17 ve 6’nın yarınki duruşmada hazır edilmesine karar vererek duruşmayı yarın saat 09.00’a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!