İş makinası doğalgaz hattını patlattı

Güncelleme Tarihi:

İş makinası doğalgaz hattını patlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2011 11:29

İZMİT kent merkezinde kaldırım çalışması yapan iş makinası, doğalgaz boru hattını delince çevrede büyük panik yaşandı. Kaçak nedeniyle sokaktaki işyerleri ile hemen yanında bulunan bir dershane binası boşaltıldı.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında Hacı Hasan Mahallesi Çamlık Sokak’ta meydana geldi. Ä°zmit Belediyesi adına kaldırım yenileme çalışmaları yapan müteahhit firma ekipleri, iÅŸ makinasıyla yolu kazarken doÄŸalgaz borusunu deldi. Çevreye bir anda doÄŸalgaz kokusu yayılınca büyük panik yaÅŸandı. Sokaktaki iÅŸyeri sahipleri dükkanlarını kapatırken, hemen yanında bulunan ve yaklaşık 500 öğrencisi olduÄŸu belirtilen tdershane de hemen boÅŸaltıldı. Dersane bir günlüğünü tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.Â

Bu arada biri panik atak yaşayan, biri de epilepsi hastası olduğu belirtilen iki öğrenci baygınlık geçirdi. Bu öğrencilere olay yerine gelen ambulansta müdehale edildi. Kaçağın olduğu bölgede polisler de geniş önlem aldı. Olay yerine gelen İtfaiye ve İzmit Gaz Dağıtım A.Ş. ekipleri, doğalgaz akışını kestikten sonra onarım çalışmalarına başladı.

DERSANE GAZLA DOLDU

Sınıfta ders yaptıkları sırada bir anda binanın içinin yoğun gazla kaplandığını söyleyen dershane öğretmenlerinden Serhat Menek, "Öğrenciler panik yaşayınca kısa bir süre içerisinde dershaneyi boşalttık. Binanın pencere ve kapılarını açarak havalanmasını sağladık. Olay anında eğer bir çakmak veya benzeri ateş yakılmış olsa, kıvılcım çıksa üzücü olaylar yaşanabilirdi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!