Saldırgan öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Saldırgan öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 10:07

İstanbul'un en önemli turistik bölgelerinden Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Olayda 2 kişi yaralandı. Saat 10 civarında başlayan çatışma Topkapı Sarayı içinde yaklaşık 1,5 saat sürdü. Çatışmanın sonunda saldırgan öldürüldü. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın saldırganın yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Olayın hemen ardından kaldığı oteli basan polis, saldırganın birlikte kaldığı ve kayıplara karışan arkadaşını arıyor. 

Sırt çantalı ve silahlı saldırgan pompalı tüfeğiyle saray kapısında nöbet tutan askerin G3 piyade tüfeğini de aldı. "Allahüekber" diyerek çevreye rastgele ateş eden saldırgan, asker ve bir güvenlik görevlisini yaraladı.  İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren 23 yaşındaki asker Şerafettin Eray Topçu’nun sol bacağından yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

SAVAŞA GİDER GİBİYDİ, ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Olayda yaralanarak, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan güvenlik görevlisi Mehmet Ballıcı'nın (34) ameliyata alındığı bildirildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

DEHŞET SAÇAN SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ / WEB TV

Haberin Devamı

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Topkapı Sarayı'nda yaklaşık 1,5 saat süren çatışmanın ardından güvenlik güçleri saldırganı ölü olarak ele geçirdi.

KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Saldırganın öldürülmesinin ardından sırt çantasında patlayıcı olma ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları büyük bir dikkatle saldırganın sırt çantasını inceledi. Bomba imha uzmanlarının çalışması sırasında olay yerine kimse yaklaştırılmadı.

MUTLU VE ÇAPKIN OPERASYONU BÖYLE YÜRÜTTÜ / WEB TV 

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN FOTOĞRAFLAR

OPERASYON TİMLERİ SALDIRGANIN KALDIĞI OTELE BASKIN YAPTI 

Saldırganın Topkapı Sarayı Bahçesi’nde öldürülmesinden çok kısa süre sonra kaldığı otel tespit edildi. Operasyon timleri, Libyalı’nın kaldığı otelin bulunduğu Talimhane’deki Recep Paşa Caddesi’ne geldi. Libyalı saldırganın otelde bir arkadaşıyla birlikte kaldığı ortaya çıktı. İkinci şahsın saldırı ihtimalini düşünen polis, öldürülen Libyalı’nın kaldığı odaya geniş güvenlik önlemleri alarak girdi. Kurşun geçirmez yelek ve miğfer giyen polisler, saldırganın kaldığı odaya girerken kalkan da kullandı. Oda ve otel sıkı bir şekilde arandı. Daha sonra bomba uzmanı polisler köpeklerle otelde araştırma yaptı. Polis, ikinci kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

İŞTE O SALDIRGAN / WEB TV

Saldırgan öldürüldü

Saldırgan böyle görüntülendi

İŞTE VALİ MUTLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

SALDIRGAN LİBYALI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saldırganın 1975 doğumlu ve Libya uyruklu Samir Selam Ali olduğunu açıkladı.

Şahin, "Saldırgan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil, yabancı uyruklu. 1975 doğumlu, Libya uyruklu. 27 Kasım’da Türkiye’ye giriş yapmış" dedi. Şahsın etkisiz hale getirilerek, saldırı eyleminin sonlandırıldığını anlatan Şahin, saldırganın üzerinde bir şeyler bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, konunun araştırıldığını dile getirdi.

Şahin, şahsın sırt çantasının da incelendiğini aktararak "Bundan sonrası adli süreç. Deliller değerlendirilecek" dedi. "Şahsın olay yerine bir araçla geldiği söyleniyor. Bu araca ulaşıldı mı? Bağlantılar belirlendi mi?"sorusuna da Şahin, "Doğrudur, bir araçla gelmiştir. Arkadaşlarımız, şahsın olay yerine geldiği araca ulaştı. Araç Suriye plakalı. İlk belirlemelere göre sahibi bir başkası. Bağlantıları çok kesin değil. Saldırgan bir kişi " diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

CNN Türk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı ise şunları anlattı:
“9.45 sularında Ayasofya tarafında kaldırımda yürüyorduk. Çeşmenin oraya gelmeden patlama sesleri duyduk. Lastik patlama sandık. Sonra baktık ki kapıdaki asker yerdeydi. Orası karıştı. Gördüğüm kadarıyla omzunda silah vardı. Mermi kemeri vardı üzerinde. Herkes kaçışmaya başladı. Çok aşırı bir kalabalık yoktu yollarda.

Polis araçları geldi hemen. Biz çok kısa sürede en az 10 kez silah sesi duyduk. Saray içine girdi sanırım.      

O saldırgan daha ateş etmeden önce kaldırımda yürüyordu, biz de dikkat etmedik. Elinde tüfekle yürüyormuş. Grup içinde biri gördü. Ama dikkatimizi çekmedi. Saldırgan zayıftı.”

Haberin Devamı

SULTANAHMET SALDIRISINA ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayla ilgili olarak terör ve organize suçlara bakmakla görevli olan İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Olayın ardından hemen soruşturma başlatan savcılık, soruşturma için özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın’ı görevlendirdi. Savcı, saldırganın öldürülmesinden sonra olay yerine gidip inceleme yaptı. Savcı Işıkaltın’ın otopsi çalışmasına katılacağı öğrenildi.

ÇATIŞMA ANI AMATÖR KAMERADA / WEB TV

TURİST KAMERASINDAN O ANLAR / WEB TV

SULTANAHMET'TE DEHŞET ANLARI / WEB TV

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI / WEB TV

POLİSLER GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI / WEB TV 

Haberin Devamı

CNN TÜRK MUHABİRİ O ANLARI ANLATTI / WEB TV 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!