Cem’e 24 yıl babaya beraat

Güncelleme Tarihi:

Cem’e 24 yıl babaya beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

3 Mart 2009’da Türkiye’yi şoke eden cinayetin davasında karar çıktı. Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’u canavarca hisle öldürmekten en üst ceza olan, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da başı kesilerek vahşice öldürülen Münevver Karabulut (17) cinayeti davasının karar duruşması dün Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sevgilisi Münevver Karabulut’u öldürmekten yargılanan Cem Garipoğlu’nun (19) babası Mehmet Nida Garipoğlu ağlayarak verdiği ifadesinde, “Her iki aileden de özür diliyorum. Ben hayatımda Münevver’i hiç görmedim. Münevver’in annesinin geçen celse söylediği ‘Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız’ sorusu kularımda çınlıyor” dedi.

Cezam neyse razıyım

Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da ifadesini gözyaşları içinde verdi. Bu sırada Münevver’in babası Süreyya Karabulut, “Allah belanızı versin. Bir de utanmadan ağlayarak konuşuyorsunuz” diye bağırdı. Bunun üzerine Süreyya Karabulut dışarı çıkarıldı. Cem Garipoğlu savunmasında “Çok üzgünüm çok pişmanım. Hem Münevver’den hem ailesinden, hem kendi ailemden özür diliyorum. Cezam neyse çekmeye razıyım” diye konuştu.

Haberin Devamı

MÜNEVVER KARABULUT'UN AVUKATI KONUŞTU / WEB TV

İndirim yapılmadı

Mahkeme, Cem Garipoğlu’nu tasarlayarak canavarca hisle çocuğa karşı, nitelikli ve kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Garipoğlu’nun yaşı 18’den küçük olduğu için cezası 24 yıla indirildi. Uzun süre kaçması, cinayet sonrası davranışları nedeniyle iyi hal indirimi, koşullar oluşmadığından da haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

Anne ve amcaya 3 yıl hapis

/images/100/0x0/55eac1bdf018fbb8f894bbda


ANNE Tülay Makbule Garipoğlu, amcası Hayyam Garipoğlu, şirket müdürleri Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt ile şoför Ahmet Batur suçu ve suçluyu kayırmak suçundan 3’er yıl hapis cezası aldı. Cinayete iştirakten yargılanan Cem’in babası Mehmet Nida Garipoğlu ise beraat etti.

‘ Oğlum melek gibi kızlarını öldürdü

Mehmet Nida Garipoğlu ifade verirken Karabulut ailesinin tepkisiyle karşılaşınca “Ne söyleseler, haklılar. Acılarını paylaşıyorum. Benim oğlum melek gibi kızlarını öldürdü” dedi.

İşte adalet

Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut duruşma çıkışında avukatına sarılıp ağladı. Süreyya Karabulut ise, “İşte adalet” dedi.

197 gün SONRA TESLİM OLMUŞTU

Münevver Karabulut’un cesedi Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Başı testereyle kesilen Karabulut’un cinayet şüphelisi olarak aranan Cem Garipoğlu 197 gün sonra teslim olmuştu.

Haberin Devamı

MÜNEVVER KARABULUT FOTOĞRAFLARI 

 

MÜNEVVER'İN SAATİ VE BİLEKLİĞİ / FOTO GALERİ 

 

CEM GARİPOĞLU'NA VİLLADA BÖYLE KEŞİF YAPTIRILMIŞTI / FOTO GALERİ


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!