Japon doktor enkazdan kurtarıldı hastanede öldü

Güncelleme Tarihi:

Japon doktor enkazdan kurtarıldı hastanede öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 03:24

23 Ekim tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmalarına katılmak amacıyla binlerce kilometre uzaktan, Van'a gelen Japon doktor Atsushi Miyazaki, 5.6'lık sarsıntıda yıkılan Bayram Otel'in altında kaldı. Enkazdan çıkarılan Miyazaki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

VAN’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazı altından 13 saat sonra sağ olarak çıkarılan Japon kurtarma ekibinin doktoruna, 25 dakika kalp mesajı yapıldı. Tüm çabalara rağmen Atsushi Miyazaki kurtarılamadı.

JAPON KADIN 5.5 SAAT SONRA KURTARILDI / WEB TV

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin vurduğu Erciş İlçesi ve köylerinde arama-kurtarma görevi için gelen Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görevli Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki’den, Yumeka Ota kısa süre önce ülkesine döndü. Çalışmalara bir süre daha devam etme kararı alan AAR ekibindeki Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki Van’da Bayram Oteli’ne yerleşti. Dün akşam meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme, yıkılan otelde yakalan Japon ekibindeki Miyuki Konnai, yaklaşık 5.5 saat sonra açılan tünelle sağ çıkarıldı. Sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 13 saat sonra Japon ekibindeki Atsushi Miyazaki’ye de ulaşıldı. Çalışmalar sonunda ağır yaralı halde çıkarılan Atsushi Miyazaki’ye sağlık ekiplerce serum takıldı, yaklaşık 25 dakika kalp masajı yapıldı. Atsushi Miyazaki, daha sonra ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki sahra hastanesine kaldırıldı. Buradaki tedaviye olumsuz yanıt veren Atsushi Miyazaki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

/images/100/0x0/55eb5360f018fbb8f8ba09c5

Haberin Devamı

17 SAAT SONRA KURTULUŞ

Depremden 17 saat sonra Bayram otelinin enkazından 1 kişi sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan kurtarılan kişinin isminin Cemal Ay olduğu öğrenildi.

7 SAAT SONRA BİR KADIN ÇIKARILDI

Bayram Otel’in enkazından daha önce de evli bir kadın çıkarılmıştı. Otelin orta katında eşi birlikte odalarında oturduğu bir sırada meydana gelen depremle birlikte enkaz altında kalan kadın, arama kurtarma ekiplerinin büyük bir özenle sürdürdüğü çalışma sonucu kurtarıldı. Kadının eşinin de hayatta olduğu ve kısa süre sonra çıkartılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İlk müdahalesi enkazda yapılan ve boyunduruluk takılan kadın, ekiplerin enkaz üzerinde oluşturduğu merdiven ile elden ele dikkatlice indirilerek ambulansa konuldu. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen kadın depremzede, hastaneye kaldırıldı.

12 SAAT SONRA KURTARILDI / WEB TV

11 SAAT SONRA GELEN MUCİZE

Depremden 11 saat sonra otel enkazından 60 yaşında Mehmet Deniz sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişinin ilk sözleri 'Çok üşüyorum' oldu.

11 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI / WEB TV

EŞİ DE SAĞ KURTARILDI

Bayram otelinin enkazından 11 buçuk saat sonra 27 yaşındaki Gökhan Yüce sağ olarak kurtarıldı. Eşi Esra Yüce' de enkazdan 7 saat sonra kurtarılmıştı..

4.5 SAAT SONRA KURTARILDI

Haberin Devamı

Otelin altındaki otobüs firması bürosunun bulunduğu bölümden bir kadın yaklaşık 4,5 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı kurtarılan kadının, otobüs firmasında servis bekleyen yolculardan olduğu öğrenildi.

ENKAZ ALTINDAN BÖYLE KURTARILDI / WEB TV

Kurtarma ekipleri enkazda tüneller oluşturarak binada bulunanlara ulaşmaya çalışıyor. Sağlık ekiplerinin yaralı kurtarılan kadına ilk olarak bu tünellerde müdahalede bulunduğu, serum taktıkları görüldü.

DEPREM SONRASI OTEL BU HALE GELDİ / WEB TV

7 SAAT SONRA BÖYLE KURTARILDI / WEB TV 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!