Yabancı sağlık personeli özel hastanede çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sağlık personeli özel hastanede çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2011 17:55

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Yurt dışından gelecek olan sağlık personeli, devlet hastanelerinde çalışamayacakları için özel hastanelerde istihdam edilecektir" dedi.

Haberin Devamı

Akdağ, Erzurum Bölge Eğitim Hastanesini ziyaret ederek, sağlık personelinin ve depremde yaralananların bayramını kutladı.

Daha sonra, AK Parti İl Başkanlığında yapılan bayramlaşma törenine katılan Akdağ, buradadan sonra geçtiği  Özel Şifa Hastanesi'nde sağlık personeli, hastane çalışanları ve hastalarla bayramlaştı.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt dışından Türkiye'ye gelecek doktor ve hemşirelerin özel hastanelerde istihdam edileceğini söyledi.

Yurt dışından Türkiye'ye gelen hasta sayısının arttığına dikkati çeken Akdağ, “Yurt dışından Türkiye'ye gelen hasta sayısı 100 binlerle ifade ediliyor. Türkiye'de sağlık hizmetleri ekonomik ve kaliteli olduğu için tercih ediliyor. Bu durumda doktor ve hemşire açığını gidermek için yurt dışından gelen hekimlerden yararlanacağız. Yurt dışından gelecek olan sağlık personeli devlet hastanelerinde çalışamayacakları için özel hastanelerde istihdam edilecektir” ifadelerini kullandı.
Yeni teşkilat yasasının hayata geçeceğini belirten Akdağ, “Bu konuda yoğun bir çalışma var. Tam gün yasası çıktığında 'Üniversite hastanelerinde araştırma sayısı' düşecek gibi bir iddia var. Bu yanlış bir değerlendirme. Öğretim üyesinin kısmi muayyene sistemi vatandaşla hocayı karşı karşıya getiriyor. Vatandaşla hocayı herhangi bir şekilde karşı karşıya getiren uygulama ortadan kaldırılacaktır. Tam gün modeli geliştirilerek devam edecektir. Bütün hastaneler en adil şekilde hesap verebilecek, şeffaflık artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

SİYASET YAPAN TERÖRE MESAFE KOYMALI

Akdağ, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada ise “Kim siyaset yapıyorsa teröristle arasına mesafe koymalıdır. Türkiye'de siyaset yapan herkese, Erzurum'dan bu bayram günü sesleniyorum. Eline silah alan eşkıyayla lütfen münasebetlerinizi kesin” diye konuştu.

Türkiye'de herkesin terörle siyaset arasına duvar örmesini isteyen Akdağ, şunları kaydetti:

“Artık Türkiye'de herkes ama herkes terörle siyaset arasına duvar çekmelidir. Yani siyaset yapan birileri, bir şekilde doğrudan ya da dolaylı eline silah alan eşkıyayla, teröristle kendisini yakın hissediyorsa, bunlar büyük yanlış içindedir. Bunlar hangi bahaneyi uydururlarsa uydursunlar bahanesi olmaz. Bakın hepiniz takip ettiniz, depremden sonra Van'da bir araçta yüklü miktarda bomba ele geçirildi. Birisi kalkıpta bu bombayı patlatanların onların da 'bu gerekçeleri vardı' falan diyemez. Türkiye'de siyaset yapan herkese Erzurum'dan bu bayram günü sesleniyorum. Kim siyaset yapıyorsa teröristle arasına mesafe koymalıdır. Eline silah alan eşkıyayla lütfen münasebetlerinizi kesin.”

Haberin Devamı

Van depremi nedeniyle buruk bir bayram geçirildiğini anlatan Akdağ, “Depremin ardından yaşanan bayram tasada da birlik içinde olduğumuzu gösterdi. Bu depremden olumsuz sonuçlar çıkaranlar oldu. Vanlı kardeşlerimiz buna fırsat vermeyeceklerdir. Bu ülkede bizim insanımızın tarihi bir, kültürü bir. Ayrıştırmaya çalışanlar var. Bu ülkede birlik ve beraberlik kuvvetlenerek devam ediyor” dedi.

Akdağ, depremde sağlık ekiplerinin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, şöyle devam etti:

“Büyük bir deprem yaşanmasına rağmen, iyi organize olduk. Arama kurtarma ekipleri, sağlıkçılar, diğer hizmet edenler, yani bu işe koşturması gereken kişiler çok iyi organize oldu. Hele sağlıkçıların verdiği hizmeti ifade etmeden geçemeyeceğim. Uluslararası bütün örgütler buna işaret ediyor. Sağlık ekibi, profesyonel, gönüllü yapısı ile Van'da büyük bir başarıya imza attı. Hepsinin bayramı mübarek olsun. Depremde bizim de sağlıkçı olarak 8 kişi hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Onların ailelerine de sabırlar niyaz ediyorum., Allah'tan rahmet diliyorum. Van'a yeni yaptırdığımız hastane sayesinde hiç sıkıntı çekmedik. O hastane olmasaydı, hem biz, hem depremzedeler büyük sıkıntı çekerdi. Şehir hastanelerini Türkiye'nin dört bir tarafına yapacağız.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!