Sirkeci’den Almanya’ya 50. yıl treni kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Sirkeci’den Almanya’ya 50. yıl treni kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

Türkiye ve Almanya’nın 30 Ekim 1961 tarihinde imzaladığı İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılı nedeniyle TRT Türk, Goethe Enstitüsü, Türkiye Almanya Kültür Forumu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bugün saat 15.00’da Sirkeci Garı’nda Microphone Mafia ve Türk rapçi Ayben’in sahne alacağı bir konser düzenleniyor.

TRT Türk’ün düzenlediği ‘Gidenlerin Öyküsü / Die Geschichte der Fortgehenden’ etkinliği çerçevesinde; içinde sanatçılar, edebiyatçılar, gazeteciler ve birinci nesil göçmenlerin bulunduğu bir tren bugün Sirkeci Garı’ndan Münih’e hareket edecek. Trenin hareket etmesinin ardından, Türkiye’nin en başarılı rap sanatçılarından Ayben ve Alman-Türk-İtalyan hiphop grubu Microphone Mafia saat 15.00’da garda ortak bir konser verecekler. Konsere giriş ücretsiz olacak.

TRT Türk yayınlayacak

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Devlet Demiryolları’nın desteğiyle hazırlanan ‘Almanya Treni’nin, Bulgaristan’ın Plovdiv, Sırbistan’ın Belgrad, Hırvatistan’ın Zagreb ve Avusturya’nın Salzburg kentlerinde duracağını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da Salzburg’da olacağını söyledi. Daha sonra Münih’e haraket edecek treni orada 40 yıl önce Almanya’ya gidenler karşılayacak. Münih Garı’nda düzenlenen tören hem Alman BR Televizyonu hem de TRT Türk tarafından canlı olarak yayınlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!