Van yıkımı havadan böyle görünüyor

Güncelleme Tarihi:

Van yıkımı havadan böyle görünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 07:45

Van'da meydana gelen ve şehir merkezi ile ilçe ve köylerde bir çok binanın yıkılmasına, yüzlerce insanın ölmesine neden olan deprem felaketinin izleri havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut kışlasından, Kara Kuvvetlerine ait helikopterle havalanan AA muhabiri Ahmet İzgi, foto muhabiri Cem Özdel ve kameraman Engin Çorlu, ilk olarak Van kent merkezindeki Kazım Karabekir Caddesi'nde yıkılan iki binanın enkazını görüntüledi.

VAN'DAKİ YIKIM HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / Foto Galeri

Van merkeze bağlı Alaköy, Tevekli, Mollakasım, Dağönü ve depremin merkez üssü olarak bildirilen Tabanlı köylerinden görüntü alındı. Tabanlı köyünde birkaç evin yıkıldığı, diğer evlerin ise fazla zarar görmediği gözlendi.

Köylerde, özellikle tek katlı toprak yapıların ve ahırların yıkıldığı, bu köylerdeki vatandaşların, enkazdan kullanılabilir durumdaki eşyaları çıkararak, Kızılay tarafından verilen ve evlerinin yakınına kurulan çadırlara taşıdığı görüldü.

Haberin Devamı

Erciş merkezde yaklaşık 50 binanın yıkıldığı gözlenirken, bu binaların tamamında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, ambulansların bekletildiği görüldü.

İlçedeki çok sayıda evin hasarlı olduğu, bölgeye gönderilen yardım malzemelerinin kamyonlarla dağıtıldığı gözlendi.

Vatandaşların ilçedeki stadyumda kurulan çadırkente yerleştirildiği, TEDAŞ ekiplerinin de devrilen direkleri onarmaya çalıştığı görüldü.

 DEPREM ANINI CEP TELEFONUYLA BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!