CHP'li belediyelerin yardımı yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli belediyelerin yardımı yola çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 13:24

Van'da meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul'daki CHP'li 12 ilçe belediyesinin 6 tırlık yardımı yarın yola çıkarılacak.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bulunan CHP'li 12 ilçe belediyesinin oluşturduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği, depremin ardından vatandaşların katkısıyla depremzedeler için yardım topladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu birlik, 6 tırlık yardım malzemesini yarın saat 14.00'te kargo şirketleri aracılığıyla yola çıkaracak.

Bu arada, Kadıköy Belediyesinin 29 ayrı noktada oluşturduğu yardım irtibat bürolarına gelen malzemeler ise, bugün yola çıkarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları kaydetti:
“Acımız büyük. Can kaybına yol açan depremden sonra Van'lı vatandaşlarımıza el uzatmak için harekete geçtik. Belediyemiz merkez olmak üzere gönüllü merkezlerimiz ve kültür merkezlerimizde yardım toplama noktaları oluşturduk. Kızılay Genel Müdürlüğünün belirlediği yardım malzemeleri olan su, ilaç, serum, hijyenik malzeme, mama, çocuk bezi, her türlü kuru gıda, kışlık giysi, battaniye ve yorgana ihtiyaç var. Vatandaşlarımız yardım malzemelerini belediyemize, kendilerine en yakın gönüllü merkezlerine ve kültür merkezlerimize bırakabilirler. Zaten gece geç saatlere kadar Kadıköylüler yardım malzemelerini bize ulaştırmaya başladılar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!