Sakık: Müzakereleri özel savcı aracılığıyla mı yürütmek istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sakık: Müzakereleri özel savcı aracılığıyla mı yürütmek istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 15:59

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, çözümden kaçan tarafın BDP olarak gösterildiğini belirterek, "BDP'nin 7 bin kadrosu tutuklu. Acaba, müzakereleri özel savcı aracılığıyla mı yürütmek istiyorlar" diye sordu.

Haberin Devamı

BDP Ankara İl Örgütü'nün 2. Olağanüstü Kongresi Ankara Sanat Tiyatrosu'nda başladı. 544 delegesi olan kongreye, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da katıldı.

 

Fırat Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Sakık, yaptığı konuşmada, çatışmalı ortamın sorumlusu olarak kendilerinin gösterilmesine tepki gösterdi.

 

7 bin Kürt siyasetçinin tutuklu olduğunu anımsatan Sakık, şöyle konuştu: "Çocuklarımızı kullanarak bizi çözüm üretmemekle suçluyorlar. Müzakere etmediğimizi iddia ediyorlar. Tüm kadrolarımızı içeri alarak acaba müzakereleri özel savcı aracılığıyla mı yürütmek istiyorlar. Biz doğru yolu gösterdiğimiz için Başbakan üzerimize geliyor. Kameralar yokken Parlamentoda ürettiğimiz çözümlerden dolayı bizi kutlayanlar, kameralar ortaya çıkınca saldırıyorlar. Eğer varsa samimiyetiniz, buyurun bizimle müzakere edin. Ancak çözüm silahlı güçlerinde müzakere etmesinden geçiyor. Bunu neden yok sayıyorsunuz?"

 

Haberin Devamı

Anayasa yapım sürecine de değinen Sakık, 1921 Anayasası’nın esas alınması gerektiğini belirtti. BDP'nin Kürt sorununa, türbana, şüpheli asker ölümlerine ilişkin çalışmalarını hatırlatan Sakık, "Bize çözümsüz diyenler bilmelidir ki Kürt sorunun çözümünde tek projesi olan parti BDP'dir. Diğerleri sadece günlük kan politikaları, ağızlarından akan salyalar ile tehdit ediyor, halkı kin ve düşmanlığa itiyor. Bunların tehditlerinde yer verdikleri cümleler kadar cesaretleri de yoktur. Bunlar korkaktır. Biz tüm yoksullar, ezilenler, yok sayılanlar birlik olacak ve haklı taleplerimizi elde edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!