Cemil Çiçek: Hak aramak değil cinayettir

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçek: Hak aramak değil cinayettir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 12:10

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara' da Uluslararası Anayasa Kongresi’nde konuştu. Çiçek, ''Ben devletten, şunları şunları isterim ama olmadığı takdirde bu taleplerimi C-4 patlayıcısına bağlarım derseniz bu hak aramak değildir. Bu cinayettir, bu bir vahşettir'' dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasına son yaşanan terör saldırılarıyla ilgili olarak, “Sözlerimin başında bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Milletimizin tekrar başı sağolsun. Milletimizin huzur için bekası için bugün bu saatte bile mücadele veren devletimizin güvenlik güçlerine bu çabalarında başarılar diliyorum. Bugünlerde onların her zamankinden daha fazla desteğe morale duaya ihtiyacı var bunun da esirgenmeyeceğini umut ediyorum” diyerek başladı.

 

Cemil Çiçek’in anayasa kongre konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

 

"TALEPLERİMİ C-4 PATLAYICISINA BAĞLARIM DERSENİZ, BU HAK ARAMAK DEĞİLDİR, BU BİR CİNAYETTİR''

 

Haberin Devamı

“Sorunları tartışarak değil konuşarak değil, demokratik kanalları harekete geçirerek taleplerimizi, beklentilerimizi, protestolarımızı bu kanallar üzerinden bu yöntemlerle gündeme getirmek ve hak aramayı bu çerçevede sürdürmek yerine;  'Ben devletten, şunları şunları isterim ama olmadığı takdirde bu taleplerimi C-4 patlayıcısına bağlarım' derseniz, 'Ben devletten şu hakları isterim, şu özgürlükleri isterim, olmadığı takdirde bunun ucunu götürür bir plastik patlayıcıya bağlarım' derseniz bu hak aramak değildir. Bu özgürlük değildir. Bu başka bir şeydir, bu cinayettir, bu bir vahşettir. ”

 

''HEDEFİMİZ YENİ BİR ANAYASA YAZMAK DEĞİL DE YENİ ANAYASA YAPMAK İSE ZAMAN TAM BU ZAMANDIR''

 

“Herkes şikayet ediyor. Herkes yeni bir anayasa istiyor ama buna rağmen yeni bir anayasa yapamıyoruz. O halde şimdi buradan bir çağrıda bulunuyorum: Eğer geldiğimiz noktada bugün itibariyle maksadımız hedefimiz yeni bir anayasa yazmak değil de yeni bir anayasa yapmak ise zaman tam bu zamandır. Herkesi söylemin ötesinde bu sürece çok olumlu çok pozitif çok aktif bir katkı vermeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

Bu anayasa ile ilgili 30 yılın değerlendirmesini yaptığımızda bir partinin ülkeyi iyi yönetebilmesi noktasında tek başına iktidar olmanın yetmediğini de gördük. Yani bu anayasa döneminde sayısal istikrar oldu ama siyasal istikrar noktasında 15 yıl bu ülkede ciddi sıkıntılar yaşandı. Dolayısıyla bu istikrar döneminde sayısal istikrarın olduğu dönemde işler birazcık iyiye gittiyse bu anayasanın orataya koyduğu kurumsal yapıların iyi işleyişinden değil. Bu ülkeyi yönetme sorumluluğunu taşımış olan sayın başbakanların dirayetinden becerisinden sorun çözmesiyle ilgili özel niteliklerinden kaynaklanan bir istikrar durumu ortaya çıktı.”

 

DARBEYİ YAPANLARIN ORTAYA KOYDUĞU MECLİS'E ANAYASA YAPMA HAKKI VERİP, HALKIN SEÇTİĞİ MECLİS'E VERMEMEK AYIPTIR

 

Haberin Devamı

“Ayıp olan bir şey var. Darbeyi yapanların ortaya koyduğu Meclis'e anayasa yapma hakkı veriyor da halkın yüzde 95’nin temsil edildiği, yüzde 87’sinin seçime katıldığı milletin seçtiği meclise anayasa yapma yetkisini vermiyorsanız herkes ilkelerini bir kez daha düşünsün. Bu ayıptır. Zaten ayıplı bir anayasa ile yaşıyoruz. Ayıplı tartışmalarla da milletin kafasını karıştırmayalım.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!