Erzurum şehit Mesut Kazanç'a ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurum şehit Mesut Kazança ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sırasında şehit olan askerlerden biri Erzurumlu onbaşı Mesut Kazanç... Mesut Kazanç ailenin tek oğluydu, 5 kız kardeşi vardı. Acı haberi alan aile yıkıldı. Kız kardeşinin acısı ve gözyaşları yürek dağladı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaaed0f018fbb8f8900bc1
Erzurum’un Konaklı Mahallesinde yaşayan onbaşı Mesut Kazanç’ın ailesine haber vermek üzere 9’uncu Kolordu Komutanlığından subaylardan oluşan bir ekip saat 15.00 sıralarında Çat İlçesine doğru hareket etti. Ambulans ve sağlık görevlilerinin de aralarında bulunduğu ekip, Palandöken Dağı eteklerindeki Konaklı Köyüne yönlendi. Dozerin kar temizlemesinin ardından konvoyun köye girişi sırasında bir çocuk, asker selamı vererek konvoyu karşıladı. Subaylar, doktorlarla birlikte Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin evine doğru gittiler.

TÜM KÖY MESUT'A AĞLIYOR / Foto Galeri

Tüm köyden ağlama sesi yükselirken, beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi ve kendini yerlere attı. Anne ve kız kardeşleri, gözyaşlarına boğulurken, subaylar ve sağlık personeli aileyi teselli etmeye çalıştı. Bekar ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan 91/1 tertip onbaşı Mesut Kazanç’ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Beyin damarlarında rahatsızlığı bulunan Şevket Kazanç ile eşi ve 5 kızı Meraşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, Konaklı Mahallesi sakinleri köy içerisindeki çamurlu yollara mıcır dökmek isteyen Palandöken Belediyesi yetkililerine, daha önce köy yollarının yapılması taleplerinin yerine getirilmediğini ve şimdi yerine getirilmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini belirterek, tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!