19 ilde 66 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

19 ilde 66 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 00:19

KONYA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘paralel yapı’ soruşturması kapsamında 19 ilde, dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyeti üyesi ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 31’i emniyet mensubu 66 kişinin gözaltına alınmaları için operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı


‘Fetullahçı terör örgütüne’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Okyanus Şirketler Topluluğu’yla ilgili Konya Barosu avukatlarından M.O. 11 Mayıs günü ABD’ye giderken Konya Havalimanı’nda, sekreteri F.N.P. ise Selçuklu ilçesinde gözaltına alınmıştı. Çıkarıldıkları 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından serbest bırakılan avukat ve sekreteri, savcılığın itirazı üzerine aynı mahkemenin nöbetçi hâkimi tarafından tutuklanmıştı. M.O., ‘Fetullahçı terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik ve adli görevi kötüye kullanmak’, F.N.P. ise bu örgüte üye olmak’la suçlanmıştı. F.N.P’nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuştu. F.N.P., para ve altınların M.O.’ya ait olduğunu, M.O. ise gayrimenkul satışından elde ettiğini söylemişti.

ATAYÜN DE VAR

Haberin Devamı

Bu soruşturmanın genişletilmesi sonucu dün Konya merkezli 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Konya’da faaliyetini sürdüren Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Bir dönem Konya’da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü tutuklu Yurt Atayün’ün ağabeyi, bir dönem Konya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliği’nden ihraç edilen 1’inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, dün Ankara’da gözaltına alınarak Konya’ya getirildi.

Prof. Çalış teslim

Eski YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış ile Mevlânâ Ünversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da gözaltına alındı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olan Çalış’ın, Ankara’da olduğu polislerin kendisine ulaşması üzerine Konya’ya geldiği öğrenildi. Çalış, 2004 yerel seçimlerde AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu. Şubat 2008’de bir grup akademisyenle birlikte üniversitelerde başörtüsünün serbestliğiyle ilgili ‘Üniversitede Özgürlük’ bildirisini hazırladı ve yayınladı. 2008 yılında YÖK Başkanı danışmanlığına atanan Çalış, 8 Ocak 2011’de Üniversitelerarası Kurul tarafından YÖK üyeliğine, 13 Ocak 2011 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Ağustos 2011’de YÖK Başkanvekili oldu. 8 Ocak 2015 tarihinde YÖK üyeliği sona erdi.

Hasan DÖNMEZ / DHA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!