Dink suikastindeki telefon kaydı bilmecesinde polis devrede

Güncelleme Tarihi:

Dink suikastindeki telefon kaydı bilmecesinde polis devrede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 18:48

TİB’in ( Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ) 2 kez ve 2 ayrı farklı gerekçeyle incelemeyi reddettiği Dink suikasti bölgesindeki telefon kayıtlarıyla ilgili olarak şimdi de polis devreye girdi. Mahkeme, TİB’in inceleme şartlarını sıraladığı yazısını, ‘gereğinin yapılmak üzere’ İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne iletti.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin işlendiği bölgedeki telefon görüşmelerinin kayıtlarını iki kez istemiş, TİB ise iki kez olumsuz yanıt vermişti.

İlk yazısında kayıtları göndermeyi "Özel Hayatın Gizliliği" ni gerekçe göstererek reddeden TİB, ikinci cevap yazısında da şartlarını sıralayarak "Arayan numara, aranan numara arama tarihi, arama saati, dakikası ve arama süresinin açıkça yazılarak gönderilmesi halinde gereği yerine getirilecektir." dedi. "Talep edilen baz istasyonu sorgusunun yapılabilmesi için yazıda belirtilen şartlar çerçevesinde temsili görüşme yapılması gerekmektedir." diyen TİB’in yazısı, olumlu cevap bekleyen mahkemenin eline kolunu bağladı.

TİB’in ikinci yazısı karşısında çözüm bulamayan mahkeme, çareyi söz konusu yazıyı ‘gereği yapılmak üzere’ emniyete gönderdi. TİB’in cevabı ile birlikte ‘gereği yapılmak üzere’ konulu üst yazı yazan mahkeme, konuyu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne iletti. Mahkeme ile TİB arasındaki anlaşmazlığı çözmek ise emniyete düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!