Aydın Doğan'dan Başbakan'a taziye mesajı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğandan Başbakana taziye mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan yaptığı açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı diledi. Aydın Doğan yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın muhterem annesi Tenzile Erdoğan hanımefendinin bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhume Tenzile Erdoğan’a Allah’tan rahmet dilerim. Sayın Başbakan ve tüm ailesinin bu büyük acısını yürekten paylaşır, kendilerine sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimi sunarım" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan'a annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı diledi. Gül, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak,  başsağlığı dileklerini iletti ve yarın düzenlenecek cenaze törenine katılacağını  bildirdi.  

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

"Sayın  Başbakanımızın rahmetli annelerine Allah'tan mağfiret diliyorum. Sayın Başbakanımıza, ailesine ve bütün milletimize  baş sağılığı diliyorum. Bütün rahmetli olan annelerimize mağfiret diliyorum.  Hasta olanlar varsa sağlık ve afiyetler diliyorum. "

TBMM Başkanı Cemil Çiçek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Muhterem  anneleri Tenzile Erdoğan'ı kaybetmiş olan sayın Başbakanımız'a Allah'tan sabır  diliyorum, mekanı cennet olsun”dedi.

Haberin Devamı

Cemil Çiçek, Gazikent Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılışı  dolasıyla düzenlenen törende, bu coğrafyada Cumhuriyet dönemi hariç, üst üste 25  yıl barış dönemi yaşanmadığını söyledi.

Bu coğrafyada yaşayan annelerin hayata kazandırdığı insanların, eli silah  tutma yaşına gelmesinden itibaren Kafkas, Balkan, Yemen'e ya da “şimdi herkesin  birbirinin gırtlağına sarıldığı” Kuzey Afrika'ya gittiğini dile getiren Çiçek,  şöyle konuştu:

“Her yerde şehitlerimiz var. Buralara koşmuş durmuş, bu ülkenin hakkını,  hukukunu korumak, inandığı değerleri oralara ulaştırabilmek adına.. Dolayısıyla  üst üste 25 yıl barış dönemini yaşamamış bir ülkenin çocukları... Onlar  cephelerde savaşırken geride hayatı devam ettiren, kültürümüzü yaşatan, bugün  sevgi adına, insanlık adına, doğruluk dürüstlük adına ne öğrendiysek, bu kültürün  özünde annelerimiz vardır. İffet sahibi, fazilet sahibi o kadınlardır ki; bugün  bu coğrafyada inşa ettiğimiz kültürün en temel taşı onlardır. Dolayısıyla bir  annenin kaybı sadece Başbakanımızın, sadece annesini kaybedenlerin değil, aynı  zamanda milletimizin kaybıdır. O nedenle annesini kaybetmiş herkese de buradan  Allah'tan rahmet diliyorum. Başları sağ olsun. Muhterem anneleri Tenzile  Erdoğan'ı kaybetmiş olan sayın Başbakanımıza Allah'tan sabır diliyorum, mekanı  cennet olsun.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı arayarak taziye dileğini iletti.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, annesi  Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine  başsağlığı diledi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği başsağlığı mesajında, Tenzile  Erdoğan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Muhterem anneniz sayın  Tenzile Erdoğan hanımefendinin vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.  Yaşadığınız acı ve üzüntüyü içtenlikle paylaşıyorum. Bu vesileyle merhumeye  cenabı Allah'tan rahmet; size, ailenize, sevenlerine sabır ve başsağlığı  diliyorum” ifadesini kullandı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin

"Sn. Başbakan ve ailesinin başısağolsun.. Anneciği Tenzile Hanim'a Allah'tan Rahmet, kalanlara sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.."

Haberin Devamı

 AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış

"Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, güzel bir ömür  yaşadı, uzun bir ömür yaşadı, evlatlarının çok güzel mürüvvetlerini gördü. Allah  herkese o mutlulukları yaşatmayı nasip etsin, nur içinde yatsın."

Bakan Bağış, Saraybosna'daki programının bir kısmını iptal ederek, yarın  Türkiye'ye giderek cenazeye katılma arzusunda olduğunu da bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer

"Sayın Başbakan'ın annesi bizim de annemizdi. Onun kaybı bizim için  büyük boşluk oluşturacak. Sayın Başbakanımıza, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş

Kurtulmuş Başbakan Erdoğan'a Twitter'dan baş sağlığı diledi. Kurtulmuş; "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhtereme; Annesi Tenzile Erdoğan vefat haberini az önce öğrendim. Merhume Tenzile Erdoğan'a Allah'tan rahmet dilerim. Başbakan Erdoğan ve Erdoğan ailesine sabırlar dilerim. " dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETLERİ / WEB TV

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan

"Sabah saatlerinde sayın Başbakanın annesinin vefatını üzüntüyle  öğrendik. Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.  Mekanı cennet olsun. "

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği  (TÜSİAD), annesinin vefatı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir  başsağlığı mesajı gönderdi.

Tenzile Erdoğan'ın vefatı üzerine TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit  Boyner, Yönetim Kurulu adına, Başbakan Erdoğan'a başsağlığı mesajı iletti.
       
DSP Genel Başkanı Masum Türker

"Annenizin vefatından büyük üzüntü duydum. Size,  ailenize, yakınlarınıza başsağlığı ve sabır, merhumeye Allah'tan rahmet  diliyorum."

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu

"Sayın Başbakanımızın ve bütün yakınlarının başı sağolsun. Merhume nur içinde yatsın."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin

"Sayın Başbakanımızın anneleri Tenzile Erdoğan'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum."

Eski Milletvekili Onut Öymen

"Sayın basbakanin annesine Allahtan rahmet, kendisine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. "

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran

"Başbakan Sn. Erdoğan'a ve ailesine sabır diliyorum. Merhume Tenzile hanıma da Allah'tan rahmet diliyorum."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu

"Başbakanımızın muhterem anneleri Tenzile Erdoğan hanımefendi Allahın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. "

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım

"Öncelikle sayın Başbakanımıza, ailesine, yakınların baş  sağlığı diliyorum. Hafta başında bir ameliyat geçirmişti, ondan sonra tedavi  devam ediyordu, iyileşme sürecindeydi, ama bu sabaha saat 09.15 itibarıyla vefat  etmiş bulunuyor. Başbakanımızı aradım. Yarın öğlen Fatih Camisi'nde kılınacak  cenaze namazına katılacağım. " 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül

"Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a annesinin vefatı dolayısıyla taziyelerini sundu. Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatı üzerine hastaneye ziyarette bulunan Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına başsağlığı diledi. "

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan yaptığı açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı diledi. Aydın Doğan yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın muhterem annesi Tenzile Erdoğan hanımefendinin bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Merhume Tenzile Erdoğan’a Allah’tan rahmet dilerim. Sayın Başbakan ve tüm ailesinin bu büyük acısını yürekten paylaşır, kendilerine sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimi sunarım" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören

"Kıymetli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı beni, ailemi ve camiamızı derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi hedefinde büyük işler başaran, son yılların en büyük ekonomik yükselişinin mimarı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bizlere armağan eden, vefakar annelerimizden Tenzile Erdoğan'a Allah'tan rahmet, Erdoğan ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün:

"Anneler bizim için yaptıkları asla ödenemeyecek büyüklerimiz.  Dolayısıyla onların kayıpları çok acıdır, çok derindir. Bu acıyı yaşayanlar  biliyor. Ben de annesini, babasını kaybetmiş birisi olarak bu acıyı, bugün de  aynı derinlikle hissediyorum. Başbakanıma, muhterem hanımefendiye, ailelerine  başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Başka acıları olmasın diye dua ediyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

"Yarın başka ziyaretlerimiz vardı ama kesmek zorunda kalacağım.  Çünkü bizim için çok önemli bir kaybın haberini biraz önce aldık. Çok değerli  arkadaşımız, çok değerli kardeşimiz sayın Başbakanımızın annesi vefat etti. Onun  için yarınki programı iptal edip ayrılmak durumunda kalacağız. Ben bu vesileyle,  değerli arkadaşımızın sayın Başbakanımızın annesine sonsuz rahmet diliyorum.  Kendisine, ailesine sabır dileklerimi sunmak istiyorum."

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı gönderdi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Kıymetli anneniz Tenzile Erdoğan Hanımefendi'nin vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına Merhume'ye Allah'tan rahmet diler, size ve ailenize sabır, metanet ve en derin taziyelerimi iletirim.”

KKTC Başbakanı Küçük ve eşi cenaze törenine katılacak

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın annesi Tenzile Erdoğan'nın vefatı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Küçük mesajında, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek, Erdoğan ve kederli ailesine başsağlığı diledi.
Başbakan Küçük, eşi Gülin Küçük ile birlikte, yarın düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere bu akşam İstanbul'a gidecek ve cenaze töreninin ardından pazar günü KKTC'ye dönecek. 

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi  Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine  baş sağlığı diledi.

BDP'den yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'ın, Tenzile Erdoğan'ın  vefatından dolayı AK Parti Genel Merkezi'ne başsağlığı mesajı gönderdiği  belirtildi.

Demirtaş, mesajında şunları kaydetti:

“Saygıdeğer annenizin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş  bulunmaktayız. Acınızı ve üzüntünüzü kalbi duygularımızla paylaştığımızı  bildirir, merhuma Allah'tan rahmet size ve ailenize başsağlığı dileriz.”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
       
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, annesi  Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine  başsağlığı diledi.

Destici, başsağlığı mesajında, Tenzile Erdoğan'ın vefatından duyduğu  üzüntüyü ifade ederek, “Muhterem hanımefendiye şahsım ve BBP camiası adına yüce  Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sayın başbakanımız Recep Tayyip  Erdoğan başta olmak üzere geride kalan tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır  diliyorum” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama

ABD Başkanı Barack Obama, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

Edinilen bilgiye göre, Obama, bugün telefonla aradığı Erdoğan'a, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat etmesinden dolayı taziyelerini bildirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, annesi vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı sebebiyle başsağlığı dilediği bildirildi.

Bölgesel yönetim yetkilileri, Mesud Barzani'nin yurtdışında bulunduğundan dolayı Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak başsağlığı dilediğini belirttiler.

Yetkililer, Bölgesel Yönetim hükümeti ve Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani adına yarın yapılacak cenaze törenine katılmak üzere Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'nin Erbil'den Türkiye'ye hareket ettiğini de kaydettiler.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı gönderdi.

Azerbaycan devlet haber ajansı Azertac'a göre, Aliyev başsağlığı mesajında, “Saygıdeğer başbakan, aziz kardeşim. Anneniz Tenzile Erdoğan'ın vefatı beni oldukça kederlendirmiştir. Bu ağır kaybınızla ilgili acınızı yaşıyorum. Size ve ailenizin bütün fertlerine derin üzüntülerimle başsağlıgı diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, annesi vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Roussef, Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna gelerek, taziyelerini iletti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in “mihmandar bakan” sıfatıyla hazır bulunduğu ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

Türkiye'de resmi ziyaret amacıyla bulunan Raussef'in normal koşullarda Erdoğan ile yarın çalışma yemeğinde biraraya gelmesi planlanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın bu sabah vefat etmesi nedeniyle söz konusu çalışma yemeği iptal edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!