Mardin'de askeri helikopter düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Mardinde askeri helikopter düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 14:05

MARDİN’in Ömerli İlçesi yakınlarında askeri helikopter kalkışından kısa bir süre sonra teknik arıza nedeniyle düştü. Helikopterdeki 2 Pilot Üsteğmen ile 1 Teknisyen Astsubay yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Mardin Tugay Komutanlığı’na ait UH-1 tipi askeri helikopter, komutanlıktan bir heyeti, saat 12.00 sıralarında Ömerli İlçesi Kovanlı Köyü yakınlarındaki Göllü Jandarma Karakolu’na götürdü. Heyeti buraya indirdikten sonra saat 12.30 sıralarında kalkış yapan helikopter, yaklaşık 1 dakika sonra teknik bir arıza nedeniyle düştü. Helikopterde bulunan Pilot Üsteğmen Yasin Şahin, Pilot Üsteğmen Erhan Mustafa Ok ile Teknisyen Astsubay Uğur Gürcan, yaralandı.

KAZA YERÄ°NDEN KARELER

Durumları ağır olmayan 3 yaralı, askeri helikopterle bölgeden alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

İŞTE KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Helikopterin düştüğü bölgede askeri teknik ekibin inceleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Â

Haberin Devamı

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, askeri helikopterin kalkıştan hemen sonra teknik bir arıza nedeniyle düştüğünü belirtti. Olay sonrası itfaiye, ilk yardım ve arama kurtarma ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaştığını belirten Vali Ayvaz, "Helikopterde küçük bir hasar meydana geldi. Helikopterde bulunan 3 kişi hafif yaralandı. Götürüldükleri hastanede ayakta tedavileri yapıldı. Teknik ekip, helikopterle ilgili araştırmasını sürdürüyor" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!