Tümgeneral KarataÅŸ: Facebook'ta kızıma gelen mesaja dikkat

Güncelleme Tarihi:

Tümgeneral Karataş: Facebookta kızıma gelen mesaja dikkat
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 09:27

2. Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş tutuklandı. Karataş, soruşturma başlatılmadan önce kızına ait Facebook sayfasına gelen mesaja dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ä°stanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 sanığın yargılandığı Ä°kinci Balyoz Davası'nın 2. duruÅŸmasının görülmesine devam ediyor. Mahkeme baÅŸkanı Ömer Diken hakkında yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt KarataÅŸ'ı kürsüye çağırdı. KarataÅŸ evli ve bir kızı olduÄŸunu ve hala Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi.Â
 
KARATAŞ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Aylık gelirinin 5 bin 500 TL olduğunu belirten Karataş hakkındaki suçlamaları reddetti. Sanık Karataş, avukatı aracılığıyla mahkeme heyetine iki ayrı dilekçe sunduğunu belirtti. Sanık Karataş, iddianameye göre 2003 yılı Kasım ayında sanık Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş'a 'devirteslim.doc' isimli dijital veriyi teslim ettiği iddiasıyla suçlandığını hatırlattı. Karataş, 25 Ağustos 2003 tarihinde Washington Silahlı Kuvvetler Ateşeliği'ne teslim olduğunu ve 4 Eylül 2005 tarihinde ise Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Karataş, sanık Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş'ın 15 Eylül 2005'de Washington'da aynı göreve kendisinin yerine atandığını belirtti. Karataş, sanık Kurubaş ile 4 yıl boyunca görüşmediklerini ve iddia edilen dijital veriyi Kurubaş'a iddia edilen tarihte vermesinin mümkün olmadığını savundu.

"BABANIZI KARALAMAK Ä°STÄ°YORLAR"

İddianamede Oraj Hava Harekat Planı'nda tali bölge komutan yardımcısı olarak adının bulunduğunu belirten Karataş, böyle bir görevde yer almasının, konumu itibariyle mümkün olmadığını belirtti. Karataş, soruşturma başlatılmadan önce kızına ait facebook sayfasına 'Şikayet et' konu başlığı ile bir mesaj geldiğini ifade etti. Karataş, mesajın içerisinde ise "Sizi rahatsız etmek istemem ama babanızı karalamak istiyorlar. Kendisi başarılı bir subay. Altta, bazı fotoğrafların yer aldığı bir link var" yazdığını söyledi. Karataş, "Linke tıkladığınızda açılmıyor ve bilgisayarınız kilitleniyor. Sonuçta açmayı başardık. Bir general ve yanında da bir balyoz karikatürü bulunuyordu linkte. Daha soruşturma açılmadan böyle bir mesajın gelmiş olması da düşündürücüdür" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Avukat Ali Fahir Kayacan ile müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

TRT SPÄ°KERÄ° ZORA 82 SAYFALIK Ä°DDÄ°ANAMEYÄ° OKUYOR

Mahkeme Başkanı Ömer Diken yakalama kararı bulunan Tümgeneral Beyazıt Karataş hakkında tutuklama olup olmayacağına ilişkin kararın gün içinde verileceği belirtti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken davaya ilişkin iddianamenin okunacağını söyledi. TRT spikeri Ömer Faruk Zora, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin
Ayar tarafından hazırlanan 82 sayfalık iddianameyi okumaya başladı.

SANIKLARIN 20 YILA KADAR HAPSÄ° Ä°STENÄ°YOR

İddianamede Balyoz soruşturması kapsamında Emekli Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde Balyoz Planı'nın devamı niteliğindeki belgelerin ele geçirildiği iddia ediliyor. Ele geçirilen belgelerin ihbar mailiyle ortaya çıktığının anlatıldığı iddianamede, Hakan Büyük'ün ikametinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemenin ele geçirildiği belirtiliyor. İddianamede, yapılan incelemede "dosyalarım" isimli klasörde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Balyoz Planı" soruşturmasıyla ilgili birçok belgenin yer aldığının belirlendiği de ifade ediliyor. İddianamede, bu belgelerin "Suga" ve "Oraj" harekat planlarıyla ilgili daha önceden elde edilememiş yeni deliller olduklarının anlaşıldığı vurgulanıyor. İkinci "Balyoz Planı" davası kapsamında Orgeneral Bilgin Balanlı ile Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. Harp Akademileri eski Komutanı olan Orgeneral Bilgin Balanlı, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında YAŞ üyeliğine atanmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!