İstanbul'da yağmur kazaları

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yağmur kazaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 08:09

İstanbul'da gece saatlerinde yağan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kafalarının üzerine tuttukları mont ve kağıt parçalarıyla yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağmur nedeniyle trafikte sıkışıklıklar meydana geldi. Trafikte uzun kuyruklar oluştu.İstanbul'da sabah saatlerinde de etkisini sürdüren yağmur yağışı, trafik kazalarını da beraberinde getirdi. D-100 karayolu ve TEM bağlantı yolunda meydana gelen 2 ayrı kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA BEKLENEN YAĞMUR GECE SAATLERİNDE GELDİ

 

İstanbul'da beklenen yağmur yağışı gece 04.00 sıralarında geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ellerindeki kağıt parçalarını, bazıları ise montlarını kafalarının üzerine tutarak yağmurdan kendilerini korumaya çalıştı. Yağmura hazırlıklı olan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri şemsiyeleri kullanarak ıslanmaktan kurtuldu. Bazı vatandaşlar ise, otobüs ve metrobüs duraklarına sığınarak yağmurun durmasını bekledi. Yağmur yağışının pazar günü de etkili olması bekleniyor.

 

MALTEPE'DE MİNİBÜS İLE KAMYONET KAZAYA KARIŞTI

 

Haberin Devamı

D-100 karayolu Maltepe Küçükyalı mevkiindeki kaza, saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir minibüs ile kamyonet maddi hasarlı trafik kazasına karıştı. Kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Bu sırada kazanın meydana geldiği yerde dönmeye çalışan başka bir kamyonetin sürücüsü Osman Kesici, kayganlaşan yol nedeniyle aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında park halinde olan minibüse çarptı. Kaza sonrası kamyonet sürücüsü Kesici araç içinde sıkıştı. Olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık çalışma sonucu Kesici'yi sıkıştığı yerden kurtararak araçtan çıkardı. Kazada ağır yaralanan Kesici, ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kesici'nin, kopma tehlikesi ile karşı karşıya olan bacağının dikilmesi için ameliyata alındığı öğrenildi. Kaza nedeniyle D-100 karayolu, uzun süre trafiğe kapandı.

 

TIR BARİYERLERE ÇARPTI: 1 YARALI

 

Diğer kaza, saat 05.30 sıralarında TEM bağlantı yolu Aksaray istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre TIR, sürücüsü Engin Özcan'ın yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce önündeki iki araca, ardından da yol kenarındaki bariyerlere çarptı. TIR'ın yaklaşık 25 metre sürüklendikten sonra durabildiği kazada yaralanan sürücü Özcan'a ilk müdahaleyi yoldan geçen diğer sürücüler yaptı. Sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı Özcan'ı ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan Özcan'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri, kaza sonucu TIR'ın yakıt deposundan akan akaryakatın karayoluna sızması nedeniyle yol üzerinde güvenlik önlemi aldı. Polis, kazalarla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!