1882 lise birincisi açıkta

Güncelleme Tarihi:

1882 lise birincisi açıkta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 01:57

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Fethi Toker, dün ÖSS-Yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Toker'in verdiği bilgiye göre, sınavı kazanıp tercih formunu teslim edenlerin sayısında önemli bir düşüş oldu.

  • Bu yılki sınavda devlet liseleri döküldü

  • 26 bin 161 kontenjan boş kaldı

  • Kız öğrenciler, erkek öğrencileri geçti

  • Çankırı, İzmir, İstanbul, Eskişehir ve Kırklareli en başarılı iller

    Tercih formu dolduran 586 bin 807 adaydan 282 bin 142'si, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildi. En başarılı okullar resmi ve özel fen liseleri oldu. Bu kurumları yabancı dille öğretim yapan özel liselerle Anadolu liseleri izlerken, devlet liseleri ise 24 okul türü arasında yüzde 29.3'lük yerleşme oranıyla ancak 19'uncu sıraya girebildi. Üniversitelerde 26 bin 161 kontenjan boş kaldı. Sınav sonuçlarına göre tam 1882 lise birincisi öğrenci, hiçbir üniversiteyi kazanamadı.

    KAYITLAR 13 EYLÜL’DE

    Prof. Toker, sınav sonuçlarının bugünden itibaren aday adreslerine postalanacağını bildirdi. Toker, üniversitelere kayıtların 13-19 Eylül günleri arasında yapılacağını anımsatarak, ‘‘Adaylar, ellerine Sınav Sonuç Belgeleri geçmese bile diğer kayıt evrakı ile birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurmalı ve kayıtlarını yaptırmalı’’ dedi.

    Birinciler, Boğaziçi ve Bilkent'i seçti

    ÖSS'de en yüksek puanı alan adaylar, Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent ve Ege Üniversitesi'ne girdi. ÖSS-Sayısal Birincisi ve Eşit Ağırlık Üçüncüsü Mert Poyraz ile ÖSS-Eşit Ağırlık birincisi ve ÖSS-Sözel İkincisi Burak Eskici Boğaziçi Endüstri Mühendisliği, ÖSS-Sözel Birincisi Hüseyin Onay, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşti. ÖSS Yabancı Dil birincileri Burcu Sipahioğlu Boğaziçi, Semiha Topal ise Fatih Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümüne yerleştirildiler. Puan türlerine göre dereceye giren adaylar ile yerleştirildikleri programlar şöyle:

    ÖSS SAYISAL:

    Tuğcan Aktaş (ikinci)-ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Fatih Hakan Köylü (üçüncü)-Bilkent Elektrik Elektronik Mühendisliği (burslu).

    ÖSS SÖZEL:

    Hakan Yılmaz (ikinci)- Bilkent Bilgisayar Mühendisliği (burslu), Kutalmış Gökalp İnce (ikinci)- ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Görkem Çakıröz (üçüncü)- ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği

    ÖSS EŞİT AĞIRLIKLI:

    Didem Unat (ikinci)- Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği, Mehmet Uzun (ikinci)- Sabancı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları

    ÖSS YABANCI DİL:

    Sebla Küçük (İkinci)- Emine Pınar Cen (üçüncü), İlknur Kanbur (üçüncü), Seda Peker (üçüncü), Safiye Ünal üçüncü)- Boğaziçi Mütercim Tercümanlık.

    Internet, telefon ve wap’la öğreniliyor

    Adaylar Y-ÖSS puanlarına göre hangi yükseköğretim programlarına yerleştirildiklerini internetten, 900'lü telefon hatlarından ve WAP uyumlu cep telefonlarından öğrenebiliyorlar. Bu iletişim araçlarının adresleri ve numaraları şöyle:

    İNTERNET ADRESLERİ

    http://osys.osym.gov.tr

    http://osys2001.osym.gov.tr

    900'LÜ TELEFON HATLARI

    0 900 309 1900 - 0 900 309 1920

    0 900 310 1401 - 0 900 310 1402

    WAP UYUMLU CEP TELEFONLARI

    http://wap.osym.gov.tr
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!