Suikastçı tanıdık mı

Güncelleme Tarihi:

Suikastçı tanıdık mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 00:00

Zeytinburnu’nda öldürülen Çeçen uyruklu Berg-Khazh Musaev (33), Rustam Altemirol (33) ve Zavrbek Amriev (26) cinayetinin ardından polis ve istihbarat birimleri tetikçi avı başlattı.

Cinayeti aydınlatmak için tüm polis birimleri alarma geçerken, Milli İstihbarat Teşkilatı da cinayetleri ayrı bir ekiple soruşturuyor. Elde edilen ortak kanı, saldırının profesyonelce planlandığı. Suikastın yaklaşık 15 saniye içinde yapılması, 3 Çeçen direnişçiye susturucu takılmış 9 mm çapında tabancayla sıkılan 11 merminin tamamının öldürücü bölgelerde hedefini bulması ve kullanılan araçta hiçbir iz bırakılmaması, polis ve istihbarat birimlerinin işini zorlaştırıyor.

Cinayet mahallinde ‘Luger’ marka 11 boş kovan bulundu. Çeçenlerin üzerlerinde ve evlerindeyse silah çıkmadı.

Sorular

Cinayetin ardından şu sorular yanıt bekliyor:

Berg-Kzazh Musaev daha önce öldürüleceğini arkadaşlarına söylemişti. Neden tedbir almadı ya da aldıysa neden işe yaramadı?

Polis raporuna göre, saldırgan Çeçenlerin yanından araçla geçti. Yaklaşık 20-30 metre ileride araçtan indi ve elinde tabancayla caddede yürüdü. Çeçenler saldırganı neden fark edemedi? Saldırganı tanıdıkları için mi kaçmadılar?
/images/100/0x0/55ea0f43f018fbb8f8688a7d

Profesyonel olduğu düşünülen saldırganın diplomatik pasaportla yurda giren bir ajan olduğu iddia edildi. İstihbaratın bu konuda bir raporu var mıydı?

Aileleri bekleniyor

BERG-Khazh Musaev, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in cenazeleri dün Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Fatih Camisi’ne götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazına yaklaşık 500 kişi katıldı. Cenazeler namazın ardından yine Adli Tıbba götürüldü. Cenazeler, Türkiye’ye gelecek ailelerinin alacağı karara göre ya ülkelerine gönderilecek ya da İstanbul’da toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!