Bartınlı şehidin cenazesine 5 bin kişi katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bartınlı şehidin cenazesine 5 bin kişi katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 16:30

VAN’ın Başkale İlçesi Albayrak Köyü kırsalında PKK’lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan piyade er 21 yaşındaki Hasan Hüseyin Oğuz için bugün memleketi Bartın’ın Ulus İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle şehidin cenazesi asker kepi tabutunun üzerine konularak, gözyaşları içinde uğurlandı.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Şehit askerin babası 53 yaşındaki Mehmet, annesi 43 yaşındaki Emine ve ağabeyleri 23 yaşındaki Hayrettin ile 22 yaşındaki Ferdi Oğuz, cenaze töreni öncesi Ulus Devlet Hastanesi’nin önünde taziyeleri kabul etti. 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nde şoför olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirten şehit babası Mehmet Oğuz, "Askerliğim ile birlikte 27 yıl Silahlı Kuvvetler’de görev yaptım. Sonunda da evladımı şehit verdim. 2 evladım daha var, onları da veririm" dedi.

Oğlu Hasan Hüseyin ile en son perşembe günü telefonda konuştuklarını anlatan Mehmet Oğuz, "1 Kasım’da izine gelecekti. Yarın da uçak biletini alacaktım. Çok neşeli, çok iyiydi. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Vatan sağolsun" diye konuştu.

TERHİSİNE 2,5 AY KALA ŞEHİT OLDU

’ŞEHİT OLCAĞIM’ DERDİ

Ayakta durmakta güçlük çeken şehit annesi Emine Oğuz ise "Oğlum 15-16 yaşlarındayken sürekli, ’Ben şehit olup geleceğim’ derdi. Hep böyle söylerdi. İçine doğmuş evladımın. Ne yapalım, vatan sağolsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

Kardeşinin askerde operasyona giderken taktığı ve izine geldiğinde kendisine hediye ettiği kepi başına takan ağabey Hayrettin Oğuz da, "Kardeşim şimdi bizi duyuyordur. ’Tekrar dünyaya geleyim, tekrar şehit olayım’ diyordur. O ölmedi, ayakta. Biz de ölmedik. O teröristleri biz öldüreceğiz, yıldıracağız" dedi.

AĞABEYLERİ FOTOĞRAFINI TAŞIDI

Şehit askerin hastane morgundan alınan Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konuldu. Kortej eşliğinde Merkez Ulu Camii’ne götürülen tabutun üzerine ellerini koyarak cenaze aracının yanında yürüyen ağabeyleri Hayrettin ve Ferdi Oğuz, gözyaşlarına boğuldu. İki kardeş daha sonra arkadaşları tarafından aracın yanından uzaklaştırıldı.

Cenaze aracının önüne geçen iki kardeş, camiye kadar Hasan Hüseyin Oğuz’un fotoğrafını birlikte taşıdı. Bu sırada kortejde bulunan kalabalık, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ şeklinde sloganlar attı.

Hayrettin Oğuz, cenaze aracından alınarak cami avlusuna götürülen kardeşinin tabutunu askerlerle birlikte taşımak istedi ancak buna izin verilmedi. Bunun üzerine Hayrettin Oğuz da, kardeşinin hediye ettiği kepi çıkarıp tabutun üzerine koydu. Hayrettin Oğuz, avludaki masaya konulan tabutun üzerindeki kepi tekrar alarak başına taktı.

Bartın Valisi İsa Küçük, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı ile birlikte yakşalık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazı öncesi şehit asker için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BABA VE ANNENİN GÖZYAŞLARI

Şehit babası Mehmet Oğuz ile çocukları Hayrettin ve Ferdi, cenaze namazında en önde birlikte saf tuttu. Namazın kılınmasından sonra Mehmet Oğuz, oğlunun fotoğrafını öpüp, tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada tabutun başına gelen Emine Oğuz da gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra cenaze aracına konularak Ağaköy Köyü’ne götürülen şehit er Hasan Hüseyin Oğuz’un cenazesi, köy mezarılğında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!