Son kez göremediği eşine böyle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Son kez göremediği eşine böyle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 15:38

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Doğan Yurdakul’un önceki gün vefat eden eşi Güngör Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı. Doğan Yurdakul mahkeme izniyle cenaze törenine katılarak taziyeleri kabul etti. Yurdakul, cenaze törenine katılanların alkışları arasında cezaevi aracına bindirilerek Cebeci mezarlığına götürüldü.

Haberin Devamı

Güngör Yurdakul için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Güngör Yurdakul’un eşi Doğan Yurdakul, cezaevi aracıyla Kocatepe Camii’ne getirildi. Yurdakul, taziyeleri Kızı Reyhan ve oğlu Burçak Yurdakul ile birlikte kabul etti. Doğan Yurdakul’un taziyeleri kabul ettiği sırada jandarma görevlileri kızı ve oğlunun yanında yer aldı.

DOĞAN YURDAKUL EŞİNİ SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLADI / Foto Galeri

KILIÇDAROĞLU’NDAN TAZİYE TELEFONU

İstanbul’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İletişim Koordinatörü Baki Özilhan’ın telefonu vasıtasıyla Yurdakul’a taziye dileklerini iletti. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Ankara Milletvekilleri Sinan Aygün, Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin ve CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da Kocatepe Camii’nde Doğan Yurdakul’a başsağlığı dilediler. Ergenekon davası kapsamında 3 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra Nisan ayında tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ve çok sayıda gazeteci de Yurdakul’a taziyede bulundu.

Haberin Devamı

SON VEDA / WEB TV

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Yurdakul’un kendisine taziye dileklerini ileten birçok kişiye geçtiğimiz günlerde açıklanan ve kendisinin de sanıklar arasında bulunduğu Oda TV iddianamesini kastederek “İddianameyi okudunuz mu?” diye sorduğu görülürken taziyeleri iletenlerin “Yalnız değilsiniz, hep birlikteyiz” dediği gözlendi. Yurdakul, eşinin cenaze namazına katılmazken namaz kılındıktan sonra tabutu taşıyanlar arasında yer aldı. Yurdakul, daha sonra cenaze törenine katılanların alkışları arasında cezaevi aracına bindirilirken kendisini alkışlayanlara el sallayarak karşılık verdi. Yurdakul, daha sonra cezaevi aracıyla Cebeci mezarlığına götürüldü.

“BİR KELEPÇE VURULMADIĞI KALMIŞ”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu dönem sözcüsü Ahmet Abakay, Yurdakul’un cenaze törenine cezaevi aracıyla getirilmesine tepki göstererek “Cezaevi aracıyla buraya getirilmesi ayıptır. Bir kelepçe vurulmadığı kalmış, Adalet Bakanı’nı kınıyorum. Adalet Bakanı’nın bu ayıbı düşünmesi lazım” dedi.

“ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERE KARŞI ÖLÜMÜNE MÜCADELE VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da burada yaptığı açıklamada Türkiye’nin adım adım diktatörlüğe gittiğini dile getirerek “Bu ülkede anayasa tartışmalarının yapıldığı bugünlerde hiç kimsenin bir sabah 5’te kapısının çalınıp tutuklanmayacağının garantisi yoktur. Özel yetkili mahkemeler var olduğu sürece bu ülkede sağlıklı bir anayasa tartışmasının yapılması mümkün değildir. Biz, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için aydınları, gazetecileri ölümüne tutuklayan özel yetkili mahkemelere karşı ölümüne bir mücadele vermek için buradayız. 1 Ekim’i bu anlamda umutla, sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Tarhan, bir gazetecinin cezaevi koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir girişimde bulunup bulunmayacaklarını sorması üzerine “Cezaevi koşullarından öte bizatihi tutukluluk ülkemizde işkenceye dönüşmüştür, bunun detaylandırılmasına gerek yok, tamamen işkence koşullarında aydınlar, gazeteciler, düşünen insanlar bu ülkede işkenceye tabi tutulmaktadırlar. O yüzden ötesi lafı güzaftır. Bizatihi tutukluluk bir işkencedir bugün itibariyle” dedi.

“BUNLAR GEÇECEK”

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından olan CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün de gazetecilerin sorusu üzerine “Milletvekili seçilmeden önce dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda kamuoyuna vaatte bulunmuştum. İnşallah bu ay içinde savunmamızı yaparız, ifademizi veririz, ondan sonra neler diyeceğimizi orada net olarak göreceksiniz” dedi. Aygün, Yurdakul’un cenaze törenine cezaevi aracıyla getirilmesini de değerlendirirken “Keşke bu görüntü olmasaydı. Kamuoyuna mal olmuş bir insan, buradan kaçacak mı? Bunlar geçecek, ben geçeceğine inanıyorum. Umutluyum, umudumu kaybetmedim” dedi.

Doğan Yurdakul’un avukatı Hüseyin Ersöz, Yurdakul’un evde taziyeleri kabul ettiğini, taziye telefonları geldiğinde bizzat görüşme yapabildiğini söyledi. Ersöz, görüşmelerin tutanağa kaydedildiğini ve savcılık makamına da iletileceğini belirtti. Ersöz, Yurdakul’un Pazartesi akşamına kadar evde olacağını ifade etti.

“CEZAEVİ ARACIYLA GETİRİLMESİ GÜVENLİK NEDENİYLE... İTİRAZIMIZ YOK”

Ersöz, Yurdakul’un cezaevi aracıyla getirilmesine gösterilen tepkilerin anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Bu konuda yeni bir uygulama söz konusu olduğundan dolayı hiç kimseyi suçlamamak gerekiyor. Çünkü bir tutuklunun veya bir hükümlünün hangi koşullarda sevk işlemlerinin gerçekleştirileceği yönetmeliklerle ve yönergelerle belirlenmiş durumda. Cezaevi aracıyla getirilip götürülmesi tamamen güvenlik nedeniyle gerçekleşmektedir. Buna bizim herhangi bir itirazımız da bu aşamada söz konusu değildir. Sadece şu ana kadarki sürecin bir örnek oluşturması düşüncesindeyiz. Burada asıl önemli olan şey, taziye mesajlarını almak ve cenaze namazına bir tutuklunun katılmasını sağlamaktı. Müvekkilimiz, eşinin rahatsızlığı döneminde kendisiyle görüşemedi ve kendisine destek olamadı. Bu hak, hükümlülere tanınmış bir hak, ancak ne yazık ki tutuklulara tanınmış olan bir hak değil. Bu sebepten, eğer bu konuyla ilgili bir yasa çıkacaksa bu süreçte en büyük acıyı ve ıstırabı çekmiş olan eşi Güngör Yurdakul’a adanmasını istiyor.”

Ersöz, başka bir soru üzerine 2 jandarmanın Yurdakul ile aynı evde ve aynı odada kaldıklarını, 3 jandarmanın da kapıda beklediğini, polisin de çevre güvenliğini sağladığını kaydetti. Yurdakul’un sadece taziye ziyaretlerini ve telefonlarını kabul edebildiğini belirten Ersöz, gazetecilerle görüşmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!