Tunceli'de eş zamanlı PKK saldırıları

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide eş zamanlı PKK saldırıları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 21:55

Tunceli'de PKK'lı teröristler halı sahada futbol oynayan polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 komiser şehit olurken, kendisini izlemeye gelen karısı da öldü. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist de ölü olarak ele geçerildi. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin, özel araçla geldikleri ve üzerlerinde asker kıyafeti olduğu belirtildi. Teröristler aynı saatlerde kenti koruyan iki Özel Harekat Polis noktasına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıların ardından kent merkezinde teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Munzur Mahallesi'nde bugün saat 21.40 sıralarında üzeri kapalı halı sahada futbol oynayan polisleri PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Özel bir otomobil içinde 4-5 kişi oldukları ve üzerlerinde asker kıyafeti bulunan teröristler, halı sahanın yanında otomobilden inip, yanlarındaki uzun namlulu silahlarla futbol oynayan polisleri taradı. Sahada 12 kişi olan ve 3'ü de koruma polisinin bulunduğu sahaya açılan ateşde bir komiser şehit olurken, komiseri izlemeye gelen karısı da öldü. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis de yaralandı.

Sahada futbol oynayan meslektaşlarını koruyan polisler teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, diğer teröristler Munzur Vadisi'ne doğru kaçtı.

Halı sahadada yaralanan polisler, ambulans ve çevrede bulunan araçlarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bazı yaralılar ameliyata alınırken, kentte polis telsizlerinden kan anonsları yapıldı. Anons üzerine vatandaşlar ve kentte görev yapan polislerin büyük bölümü meslektaşlarına kan vermek için hastaneye koştu.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristler halı sahadaki polislere yönelik saldırısına eş zamanlı olarak aynı saatlerde kentin korumasını sağlayan Esentepe Mahallesi'ndeki iki Özel Harekat Polis noktasına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Noktadaki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Halı saha ve koruma noktasına yönelik iki ayrı saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için anında operasyon başlatıldı. Munzur Vadisi'ne doğru kaçtıkları belirlenen teröristlerle sıcak temas sağlanınca çatışma çıktı. Çatışma sürerken, silah sesleri kent merkezinden duyuldu. Saldırılar nedeniyle kentte büyük panik yaşanırken, halk evlerine çekildi. Kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar ise Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, hastaneye giderek yaralı polislerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Taşkesen, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, saldırıda bir komiserin şehit olduğunu kendisini izlemeye elen eşininde öldüğünü söyledi. Vali Taşkesen, şunları söyledi: "Bugün saat 21.40 sıralarında Ovacık yolu üzerinde kapalı halı sahada maç yapan 12 polis ve bunların korumalarını sağlayan 3 polis arkadaşımıza saldırı oldu. 4 veya 5 kişi olduğunu düşündüğümüz teröristler saldırıyı gerçekleştirdi. Bu saldırı neticesinde 1 komiser ve eşi olmak üzere 2 şehidimiz, 3'ü ağır 8 yaralımız var. Bir yaralımız Elazığ'a gönderildi. Saldırıya gerçekleştiren teröristlerden birisi halı saha çevresinde ölü olarak ele geçirildi. Saldırıya karşı hazır haldeyiz. Teröristler, gündüz sivil kıyafetlerle ilimize sızmış olabilirler" dedi.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!