Türk spor tarihine geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Türk spor tarihine geçtiler
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2011 00:07

Kuruluşunun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Karşıyaka’da Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren futbol takımını ziyaret eden taraftarlar, antrenmandan önce deve keserek daha önce görülmemiş bir olaya imza attı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk hedefiyle sezona hazırlanan takıma moral vermek isteyen Karşıyaka taraftarları, Aydın’dan getirttikleri 800 kiloluk deveyi, tesislerin orta yerinde kazılan çukurun yanında kurban ettiler. Karşıyakalı yöneticilerin deveyi kurtarma çabasına rağmen, yeşil-kırmızılı fanatikler adak adama niyetinden vazgeçmedi. Dokuz yaşındaki deveyi, özel firmadan gelen kasap dualar eşliğinde kesti. Kesilen devenin kanı, Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal başta olmak üzere tüm teknik kadronun ve futbolcuların alnına tek tek sürüldü.

100. YILI BÖYLE KUTLADILAR / WEB TV

Ä°zmir temsilcisinin, Ä°talya’nın ünlü kulübü AC Milan’dan transfer ettiÄŸi Ganalı futbolcu Adiyiah, deve kesme töreninde büyük ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadı. Ganalı yıldız, adetin detaylarını öğrendikten sonra alnına kan sürülmesine izin verdi. Törene 800 civarında taraftar katıldı. Karşıyaka 2’inci BaÅŸkanı Nazım TorbaoÄŸlu, "100’üncü kuruluÅŸ yılımız olduÄŸumuz için taraftarımız özel bir jest yapmak istedi. Onların takıma moral ve güç verme çabasını olumlu buluyorum. Bu sezon hedefimiz Süper Lig’e çıkmak" diye konuÅŸtu.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!