Vali: Şehit cenazesi Erhan Ar'a ait değil, tören iptal

Güncelleme Tarihi:

Vali: Şehit cenazesi Erhan Ara ait değil, tören iptal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 14:37

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin çarşamba günü askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ta yapılacağı açıklanan cenaze töreni iptal edildi. Yozgat Valisi Necati Şentürk, yapılan DNA testinde cenazenin Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait olmadığının belirlendiğini, törenin bu nedenle iptal edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çukurca'daki saldırı sırasında şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar ile uzman çavuş Erhan Ar'ın cenazelerinin DNA testinin ardından toprağa verilmesi kararlaştırıldı. İki şehidin yakınlarından alınan numunelerle DNA testi yapıldı. Şehit Binbaşı Başayar'ın DNA testi tutarken, diğer cenazenin şehit uzman çavuş Erhan Ar olmadığı ortaya çıktı. Şehit Binbaşı Başayar için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

 

YOZGAT'TA TÖREN İPTAL

Şehit uzman çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde yapılacağı açıklanan tören için tüm hazırlıklar yapıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk öğle saatlerinde Yerköy İlçesi'ne gelerek, cuma namazını kılmak için şehitler için mevlit okunan Merkez Çarşı Camisi'ne geçti. Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini söylemesi üzerine mikrofonu alan Vali Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, bu nedenle de bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini söyledi.

 

Haberin Devamı

Başta oğullarının bayrağa sarılı tabutunu bekleyen Medine ve Mustafa Ar olmak üzere şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın yakınları cenaze töreninin iptal edilmesiyle bir kez daha yıkıldı. Şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın evinde gergin bekleyiş sürerken, cenaze töreni için İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayrakları itfaiye ekiplerince kaldırıldı, polis de tören için aldıkları önlemleri bıraktı.

 

TÖREN İPTAL OLUNCA BAYRAKLAR TOPLANDI / Foto Galeri

 

ERHAN AR'IN AİLESİ BÖYLE ÜZÜLMÜŞTÜ / Foto Galeri

 

Şimdi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunan ve DNA testiyle şehit uzman çavuş Erhan Ar'a ait olmadığı belirlenen cenazenin kime ait olduğunun saptanması için Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar dışındaki 6 şehidin yakınlarından DNA örnekleri alınacak. Böylece hem Adli Tıp'ta bekleyen cenazenin kime ait olduğu, hem de uzman çavuş Erhan Ar'ın yanlışlıkla mı toprağa verildiği, yoksa kayıp mı olduğu ortaya çıkacak.

 

Haberin Devamı

Bakan bile taziye çadırına gelmişti

ŞEHİT OLDUĞU AÇIKLANDIĞINDA AİLESİ BÖYLE ÜZÜLMÜŞTÜ / WEB TV

VALİ, ERHAN AR'IN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 Yozgat Valisi Necati Şentürk, Hakkari'deki hain saldırıda şehit olduğu belirtilen ancak, Adli Tıp Kurumu'nda herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirilen Uzman Çavuş Erhan Ar'ın ailesini ziyaret etti.

Yerköy Merkez Çarşı Camisi'ndeki Cuma namazının ardından taziye evine geçen Şentürk, Ar'ın yakınlarıyla görüştü. Şentürk, “Adli tıptan çıkan sonuca göre Erhan'ımızın cenazesine ilişkin bir şey çıkmadı. Şu an itibariyle arkadaşlarımız beklemede. Bu konuda en doğru açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapacağını zannediyorum. Çünkü onların elindeki bilgiler daha net bilgilerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şentürk, Allah'tan ümidin kesilmeyeceğini belirterek vatandaşları sabır ve sükunete çağırdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz da çadıra gelerek Vali Şentürk ve Erhan Ar'ın yakınlarıyla görüştü.

Erhan Ar'ın babası Mustafa Ar ile annesi Medine Ar'a evin önünde sürekli bekletilen sağlık ekiplerince müdahale ediliyor. Uzman Çavuş Erhan Ar'ın eşi Ayşegül ile çocukları Mustafa (6) ve kızı Yaren'in (4) de Ankara'da oldukları belirtildi.

Ankara'dan Hakkari'ye tayini olan Erhan Ar'ın Başkent'te birlikte görev yaptığı silah arkadaşları da aileyi ziyaret etti.

'ANNE BEN ŞEHİT OLMADIM'   

Dün benzer bir olay Kayseri'de de yaşanmıştı. Çukurca'daki hain saldırıda Uzman Çavuş Sadettin Arslan'ın adı da şehitler arasında geçti. Ancak, saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve “Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri’nin Yıldızevler Mahallesi’nde oturan ailesi, nişanlı olan oğullarının adı da şehitler arasında geçince büyük üzüntü yaşadı. Ancak askeri yetkililer tüm şehit ailelerine acı haberi iletip Arslan Ailesi’nin evine gitmeyince Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın yaşadığı ortaya çıktı.

Saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden döndüğünü söyleyen Uzman Çavuş Sadettin Arslan, dün fırsat bulup annesi Cennet Arslan’ı telefonla aradı ve "Anne ben şehit olmadım, yaşıyorum. Saldırıda oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme" dedi.

Anne Cennet Arslan, oğlu Uzman Çavuş Sadettin Arslan’ın sesini duyunca yaşadığına inandığını söyledi. Oğlunun hayatta olduğuna sevindiğini belirten Cennet Arslan, ancak onun silah arkadaşlarının şehit olmasına çok üzüldüğünü, anaların yüreğini yanmaması için artık terörün bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!