Tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 00:00

Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin açılan İnternet Andıcı davası sanıklarından emekli Orgeneral Hasan Iğsız hakkındaki yakalama emri tutuklamaya çevrildi.

Haberin Devamı

Sabah, avukatı Orhan Önder ile Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Hasan Iğsız, öğleden sonra gelmesi istenince adliyeden ayrıldı. Saat 12.00 sıralarında yeniden adliyeye gelerek, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyeti karşısına çıktı. Kimlik tespitinde emekli subay ve gelirinin 5 bin TL civarında olduğunu belirten Iğsız, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin hakkındaki suçlamaları okumasının ardından beyanda bulunmayacağını söyledi. Iğsız’ın avukatı Orhan Önder, şunları söyledi:

“Uzun süre karargâhlarda ve yurt dışında ülkemizi temsil etmiştir. İkinci başkanlığı bir yıl sürmüştür. Bu süredeki çalışmalarını savcılıkta anlatmıştır. 50 yıl sonra terör örgütü üyesi olmakla suçlanması hayatın olağan akışına aykırıdır. İddianameden öğrendiğimiz kadarıyla 10 yıl çalışan bu sitelerin faturası müvekkilim ile andıcın altında imzası olan kişilere çıkmıştır. İddianame tutarlı değildir. Ortada yazılı bir belge olduğuna göre illegal durum söz konusu değildir. Çünkü yazılı bir belge ile illegal bir durumun üstünün örtülmesi söz konusu değildir. En üst makama da sunulmuştur. Bu silsilede yer alan subayların hepsinin terör örgütü üyesi olması hayatın olağan akışına uygun değildir. Bilgisayarların silinmeleri doğru değildir. Her halükarda internet andıcı açısından cebir ve şiddet unsuru yoktur. Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur. Adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

IĞSIZ PAŞA TUTUKLANDI / WEB TV

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, suçlarının mahiyeti, dosya içeriği, sanığın isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, adli kontrolün yeterli olmaması ve suçun CMK’nın 100/3. maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olmasının dikkate alınarak Iğsız’ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “silahlı terör örgütünü yönetme” suçlarından tutuklanmasına hükmetti. Iğsız, saat 15.00’te Beşiktaş Adliyesi’nden, Metris Cezaevi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

IĞSIZ PAŞA 4 BAVUL 1 ÇANTA DOLUSU EŞYAYLA CEZAEVİNDE / WEB TV

HASAN IĞSIZ ADLİYEDE / WEB TV     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!