'TSK yeniden dizayn ediliyor'

Güncelleme Tarihi:

TSK yeniden dizayn ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 01:42

Haberin Devamı

- Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleneksel hiyerarşik yapısını alt üst etmeye kararlı olan AKP zihniyetinin, bugünkü bunalımın baş aktörü olduğu açık ve nettir. Son gelişmelerden TSK’nın yeniden dizayn edilmek istendiği anlaşılmaktadır. Uzun zamandır Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup amiral ve generallerin Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı gibi isimlerle anılan darbe iddialarıyla ilişkilendirilmeleri bugün muhatap olunan krizin temelini oluşturmuştur. Bir türlü sonuçlandırılamadığından şirazesinden çıkan darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerinin, TSK’yı yıpratma ve üzerinde baskı oluşturma amacına yönelik olduğu şüphesizdir. Bu konuda siyasi iktidar tarih ve millet önünde büyük bir vebal altındadır.

- Hüseyin Tanrıverdi (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Biz ‘İleri demokrasiyle Türkiye’yi tanıştıracağız’ dedik. Bugün Ankara’da önemli gelişmeler oldu. Bu süreç Türkiye’nin demokratikleşmesini ortaya koyan bir süreçtir. Endişe duyulacak bir süreç değildir. Herşey kendi sistemi, düzeni içinde ilerlemektedir.

- Gürsel Tekin (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Doğrusu bu hoş bir manzara değildir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan bir manzara. Bizim bildiğimiz terfiler kurallar ve hukuk sistemi içinde belirlenir. Ama ne yazık ki Türkiye’de demokrasi halen oturmuş değildir. Ne zaman terfi dönemi olsa bu sıkıntılar yaşanıyor. Gördüğüm manzara, iktidarın yine hukuk ve kural tanımaz tavrı devam ediyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının açıklama yapmasını bekliyoruz. Umut ediyorum ki doyurucu açıklama yapacaktır.

- Mehmet Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili): Şaşırmadım dersem yanlış olur. Bu kadar güçlü bir tepkinin ortaya çıkabileceğini tahmin etmemiştim. Şimdi yapılması gereken ama AKP döneminde yapılmasını mümkün görmediğim konu şudur, Türkiye’de bağımsız bir yargıya ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

- Selahattin Demirtaş (BDP Grup Başkanı ): Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları istifa edince Türkiye'de bir kriz çıkmıyormuş ama bundan Türkiye'de askeri vesayetin tümden kalkarak yerine sivil demokrasinin geçtiği şeklinde bir anlam da çıkmıyor

Haberin Devamı

- Hasip Kaplan (BDP Grup Başkanvekili): Ben çok ciddi bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Emekliliği gelmiş generallerin istifası kriz doğuracak bir sonuç değildir. Bu nedenle bir kriz olmaz. Emekli olurlar, yerlerine başkası gelir.

- Mustafa Kamalak (SP Genel Başkanı): Bu, kanaatimce Türkiye’nin demokratikleşmesinin doğum sancısıdır. Türkiye’nin normalleşmesi, gerçek manada demokratikleşmesi için bu tür sancıları yaşaması gerekiyor.

- Mustafa Destici (BBP Genel Başkanı): Türkiye ciddi bir kaotik sürece doğru sürüklenmektedir. Herkese itidal tavsiye ediyoruz. Devletin başındaki kişi olan Cumhurbaşkanımızın meseleye el koyup bir çözüme ulaştırmasını ümit ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!