CIA’dan PKK sözü

Güncelleme Tarihi:

CIA’dan PKK sözü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 00:00

Afganistan’daki ISAF Komutanlığını devreden Orgeneral David Petraeus, ABD Kongresi’nin onayı ile getirildiği CIA Başkanlığını devralmadan önce ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Petraeus, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı sürpriz görüşmede, “CIA Başkanı olarak söz veriyorum PKK ile etkin mücadele yapacağız” dedi.

Petraeus, dünkü Türkiye ziyaretinde henüz resmi olarak CIA Başkanı olmadığı için MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmezken Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşmesinde şu konular gündeme geldi:

Davutoğlu, terörle mücadele işbirliğinin önemini vurgulayarak, PKK terörü hakkında Petraeus’a bilgi verdi. Petraeus da mevcut yakın işbirliğinin süreceğini teyit etti. Irak’taki deneyimlerini anlatan Petraeus, oradaki siyasi süreç dahil Davutoğlu ile görüşlerini paylaştı.

Afganistan’daki durum hakkında da Davutoğlu’na ayrıntılı bilgi veren Petraeus, Türkiye’nin ISAF’taki rolünün istikrara katkı sağladığını belirtti.

Davutoğlu da görüşmede, “Türkiye’nin, Afganistan ile tarihe dayanan özel ilişkileri bulunuyor. Atatürk, en önemli subaylarını Afgan ordusunu yetiştirmesi için oraya göndermişti. Biz Afganistan’ın geleceği için çalışıyoruz” dedi.
Petraeus ise Atatürk dönemine ilişkin bu bilgiyi yeni öğrendiğini belirterek, Davutoğlu’na teşekkür etti.
Petraeus’un, Türkiye’de bugün de yapacağı bazı temasların ardından Berlin’e geçmesi bekleniyor.

Koşaner’e veda ziyareti

Afganistan ISAF Komutanlığını devreden Orgeneral David H. Petraeus, dün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e veda ziyaretinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!