Denizaltıdaki patlayıcı saat kaçta bulundu karmaşası

Güncelleme Tarihi:

Denizaltıdaki patlayıcı saat kaçta bulundu karmaşası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 00:00

Poyrazköy davasının dünkü oturumunda Rahmi Koç Müzesi’ndeki patlayıcıları bulan emekli astsubay Oğuz İşleyenel tanık olarak dinlendi.

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde söz alan müze rehberi İşleyenel, denizaltıdaki patlayıcıları 14 Kasım 2008’de bulduğunu belirterek, “Poşeti bulunca müdürün odasına gittim” dedi. İşleyenel, “Hangi cesaretle patlayıcıları oradan alıp müdürün odasına götürüp getirdiniz? Patlamayacağından nasıl emin oldunuz?” sorusuna, “O benim gafletim, hatam. Poşeti hiç açmamam gerekiyordu. Malzemelerin ayrı ayrı olduğunu görünce rahatladım” yanıtını verdi. İşleyenel, avukat Murat Ergün’ün, “Bombaları ne zaman buldunuz?” sorusuna “Saati hatırlamıyorum. 3 sene geçti. Öğleden sonra gelişti her şey” yanıtını verdi. Avukat Ergün ise “Komplonun belgesini arz ediyorum” diyerek, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın bilgi notunu mahkemeye sundu. Zaman çizelgesine göre Rahmi Koç Müze Müdürü Ertuğrul Duru 14 Kasım günü 10.00’da komutanlığı aradı. Harekât Amiri 10.15’te müdürü geri aradı. Duru, 11.00’de Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Adnan Özbal’ı ziyaret ederek konuyu aktardı. Bir SAS görev timi 17.00’de müzeye doğru yola çıktı. Müzedeki cisim, ABD menşeli en az 20 yıllık patlayıcı özelliğini yitirmiş malzemeler, 17 Kasım’da imha edildi. Müze Müdürü Ertuğrul Duru da 2 gün önceki duruşmada, İşleyenel’in patlayıcıları öğleden sonra bulup getirdiğini söylemişti.
Gölcük’teki polis de dinlendi
Duruşmada Gölcük’te deniz teğmenler Alperen Erdoğan ve Burak Düzalan’ın evinde yapılan aramaya katılan Terörle Mücadele’de görevli polis Nejat Aksu da tanık olarak dinlendi. Duruşmada bazı avukatlar tanık Nejat Aksu’nun sorulara gülerek cevap verdiğini iddia ederken, bir avukatın tanığa “Sayın sanık” diye hitap etmesi Aksu’yu kızdırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!