Ölüm nedeni altın çilek hapı mı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm nedeni altın çilek hapı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2011 17:36

İZMİR’de, altın çilek ekstresinden üretilen zayıflama hapından kullandığı ileri sürülen 65 yaşındaki Şahinde Şanlı, yaşamını yitirdi. Kadının yakınları, Şanlı’nın 30 TL’ye dışarıdan satın aldığı zayıflama hapını kullanmasıyla rahatsızlığının başladığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir yıl önce kanser hastası olan eşi 70 yaşındaki Hüseyin Şanlı’yı kaybettikten sonra yalnız yaşayan Şahinde Şanlı, geçen salı günü rahatsızlandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene edilen Şanlı’ya yapılan tahlillerde temiz çıkınca, kadın taburcu oldu. Evine dönen Şahinde Şanlı, bir gün sonra tekrar rahatsızlandı. Bu sefer, yakınlarının bulunduğu Kemalpaşa’daki Devlet Hastanesi’ne giden Şahinde Şanlı, durumunun ciddileşmesi üzerine tekrar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede müşahede altına alınan Şanlı, bugün sabah 08.00 sıralarında, yaşamını yitirdi. Ölümü şüpheli bulunan Şanlı’nın cesedi, nöbetçi savcının talimatıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Burada, Şahinde Şanlı’nın, vücudundan parça ve kan alınıp laboratuara gönderildi. Ayrıntılı otopsi sonucunun, laboratuar incelemesi sonrası önümüzdeki günlerde belli olacağı kaydedildi.

ZAYIFLAMAK İSTİYORDU

Morg önünde bekleyen Şahinde Şanlı’nın yakınları, "105 kiloydu. 2’inci kattaki evine giriş çıkışta zorlanıyordu. Bize yürürken zorlandığını ifade etti. Son üç aydır altın çilek hapını kullanıyordu. Şu ana kadar 2 kutuyu düzenli kullandı. En son aldığı kutuyu da eczaneden almadı. Dışarıdan 30 TL’ye satın aldığını öğrendik. Bu yeni kutuyu kullanmaya başladıktan sonra bir kaç gün sonra rahatsızlanmaya başladı. Herhangi bir hastalığı yoktu. Kesin ölüm nedeninin ayrıntılı otopsi sonucu belirleneceğini öğrendik. Eğer bu hap yüzünden öldüyse hakkımızı savunacağız" dedi.

DEFNEDİLDİ

Adli Tıp’ta işlemlerin tamamlanmasının ardından cenaze yakınlarına teslim edildi. Cenaze aracıyla Kemalpaşa’nın Armutlu Beldesi’ne götürülen cenaze, öğle namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!